De jongen die demonen zag van Carolyn Jess-Cooke

‘Ik heet Alex. Ik ben tien jaar. Ik hou van gebakken uien op toast en ik kan veertien minuten aan een stuk op de achterpoten van mijn stoel balanceren. En ik kan demonen zien. Mijn beste vriend is er een. Hij heet Ruen. Hij houdt van Mozart, tafeltennis en brood-en-boterpudding. Mijn moeder is ziek. Ruen zegt dat hij haar kan helpen. Alleen wil hij dat ik iets heel ergs doe. Hij wil dat ik iemand vermoord.’

De jongen die demonen zag is een aangrijpende en hartverwarmende roman over een tienjarig Iers jongetje dat zegt dat hij demonen ziet, en over de vrouwelijke psychiater die vastbesloten is hem te redden.

Orlando button leesclubvragen (groot)Orlando button booktrailer (klein)Orlando button leesfragment (klein)

Carolyn Jess-Cooke (1978) is geboren in Belfast, Noord-Ierland. Ze is docent creatief schrijven aan de universiteit van Northumbria en heeft vier non-fictie boeken geschreven en twee bekroonde poëziebundels. Dagboek van een beschermengel, haar debuutroman, verscheen in meer dan 20 landen in vertaling. De jongen die demonen zag is haar tweede roman. Carolyn Jess-Cooke woont in Gates Head, Engeland, met haar man en drie jonge kinderen.

 

Orlando button interview (klein)

Quotes

‘Geweldig.’ – The Sun

‘Prachtig en begeesterend.’ – Ulster Tatler

‘Grappig en filmisch.’ – Sydney Morning Herald

‘Een buitengewone leeservaring.’ – The Aucklander

Vertaald door Elvira Veenings
ISBN 978 90 229 5976 3 e-book 978 90 449 6056 3
Orlando  / Aantal pagina’s 336
Prijs €18,95 / adviesprijs e-book €14,99

Terug