Het museum van zonderlinge zaken van Alice Hoffman

Hoffman Museum zonderlinge zaken omslag

New York, Coney Island, 1911: de twaalfjarige Coralie treedt op in haar vaders sinistere rariteitenshow als de Meermin. Op een avond, als ze zwemt in de rivier de Hudson, stuit ze op een aantrekkelijke jongen die in het bos in het maanlicht bomen aan het fotograferen is.

Eddie Cohen, een Russische immigrant uit de Lower East Side, fotografeert de verwoesting na de beruchte brand in de Triangle-overhemdenfabriek, waarbij 147 jonge naaisters om het leven kwamen, en raakt vervolgens verstrikt in het mysterie van de verdwijning van een jonge vrouw en de discussie tussen fabriekseigenaren en arbeiders.

Alice Hoffman voegt de voor haar kenmerkende magie, romantiek en meesterlijke vertelkunst samen om Coralie en Eddie te verenigen in een zinderend verhaal over jonge liefde in roerige tijden.

‘De verhalende magie van Alice Hoffman komt ruimschoots tot uitdrukking in haar nieuwe roman, waarin een liefdesverhaal en een vernuftige opgebouwd mysterie samenkomen in een briljant portret van de pracht en de ellende van New York tijdens een cruciaal jaar in de geschiedenis van de stad.’ —Newsday

`Hoffman ontsluiert zowel gruwelen als magie in dit indringende verhaal over vrijheid en liefde in een metropool vol leugens, hunkeringen en metamorfosen.’— Booklist

‘Een groots, boeiend verhaal.’ —New York Times Book Review

‘Een betoverend liefdesverhaal, rijk aan historie en sfeerbeelden’ —USA Today

‘Tegenwoordig worden veel romans “verbluffend” genoemd, maar deze is dat écht: deels liefdesverhaal, deels mysterie, deels geschiedenis, en een en al schoonheid.’ —Jodi Picoult, schrijfster van Voor de wolven

Bekijk hier de boektrailer Museum Extraordinairy Things

Klik hier om een fragment van dit boek te lezen.

De internationale bestsellerauteur Alice Hoffman (1952) schreef vele romans, waaronder De ijskoningin, Onder water, De drie zusjes, De derde engel en De duivenhoudsters. Ze woont en werkt in Boston, de Verenigde Staten. Het museum van zonderlinge zaken stond maandenlang in de bestsellerlijst van The New York Times.

Bekijk hier de lezersreacties op lezerscommunity Hebban.nl

Verschijnt 1 juli  2015

Omvang  384 pag.

ISBN paperback 978-94-92086-12-9

ISBN E-book 9789492086136

Vertaler Saskia Peterzon Kotte

Prijs 19,95 euro

 

4 gedachten over “Het museum van zonderlinge zaken van Alice Hoffman

  1. Pingback: Recensie: Het museum van zonderlinge zaken – Alice Hoffman | Drukinkt

  2. Pingback: Leesclub Alice Hoffman Het museum van zonderlinge zaken | Uitgeverij Orlando

  3. Een mysterieuze voorkant van het boek is het eerste wat me opvalt. En zo snel ik ga lezen merk ik dat ook de inhoud verre van gebruikelijk is. Het verhaal speelt zich af in een museum, maar niet zo maar een museum. Niets is wat het lijkt. Coralie het meisje wat opgroeit in het museum met een zeer gevoelloze vader, en een huishoudster die over haar waakt. Met een passie voor water weet ze de wereld vol afschuw te overleven. Het is die passie die haar meerdere malen red. Aan de andere kant van het verhaal hebben we Eddie ofwel Ezekiel. Hij is op de vlucht voor zijn verleden. Hij verloochend zijn joodse afkomst en werkt als fotograaf. Hun werelden komen samen en stapje voor stapje leren zij over het verleden. Wie ze werkelijk zijn. Dan komt de dag des oordeels en is niets wat het lijkt.

  4. Pingback: Het museum van zonderlinge zaken van Alice Hoffman | Marlieke over boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *