Leesclubvragen

  1. Waar heeft de titel betrekking op denk je? Wat is Emma’s geluk en waar vindt ze het tenslotte?
  2. Emma maakt een eigenzinnige, onafhankelijke indruk, maar haar jeugd was allesbehalve gemakkelijk. Er zijn haar dingen overkomen die te vreselijk voor woorden zijn. Wat vind je ervan dat de auteur ervoor kiest die zware onderwerpen op een luchtige, humoristische manier aan te pakken?
  3. Claudia Schreiber heeft in haar boeken veel aandacht voor het opgroeiende kind. Het milieu waarin ze opgroeien is vaak hard en liefdeloos, zo ook in Emma’s ouderlijke huis. Toch is Emma allesbehalve een slachtoffer te noemen, Wat is de reden of wat zijn de redenen daarvoor denk je?
  4. Waarom zijn Max en Emma zo goed voor elkaar? Wat hebben ze elkaar te bieden?
  5. Emma’s geluk is wel omschreven als een modern sprookje omdat uiteindelijk het goede over het kwade zegeviert. Ben je het daarmee eens? In welk opzicht verschilt dit verhaal volgens jou eventueel van een klassiek sprookje?
  6. Kun je je voorstellen dat een boek als dit in Nederland geschreven had kunnen worden? En zo ja aan welke schrijfster denk je dan?

Emma’s geluk

Culinaire editie, met recepten om zelf worst te maken!
Emma probeert de gedwongen verkoop van haar boerderij te voorkomen. Ze verzorgt haar varkens vol liefde en slachten kan ze als de beste: ze zorgt voor een snel en pijnloos einde en dat maakt haar worsten bijzonder lekker.

Wanneer er midden in de nacht een rode Ferrari uit de bocht vliegt en tot stilstand komt op haar erf, lijkt het geluk Emma in de schoot te vallen. In het wrak treft ze een bewusteloze man aan en een plastic zak vol bankbiljetten…
Het begin van een tragikomisch liefdesverhaal met een wel heel verrassende afloop.

IN DE PERS:

‘Een van de mooiste liefdesromans van het jaar.’ Handelsblatt
‘Vertederend en hartverwarmend.’ Cosmopolitan
‘Om te brullen zo grappig, om te huilen zo mooi.’ Woman
‘Een onweerstaanbaar boek over een sterke vrouw die zichzelf terugvindt.’ Esta
‘Een originele, humoristische en diepzinnige liefdesroman.’ NBD/Biblion