Uitgeverij Orlando

ORLANDO_LOGOOrlando is de titel van een speelse roman van Virginia Woolf, waarin een jongeman genaamd Orlando eeuwenlang rondzwerft over de verschillende continenten – ondertussen veranderend van jongen in vrouw – op zoek naar avontuur, passie en de zin van het leven…

Dat is ook wat wij met onze boeken willen bereiken: de wereld ontdekken door verhalen. Een boek kan je helpen je gedachten vorm te geven en je geest te scherpen. Anderzijds kan een boek ontsnapping bieden aan de waan van de dag, je meevoeren naar een andere wereld.

We zijn ervan overtuigd dat boeken kunnen bijdragen aan een betere wereld. Literatuur kan je de ogen openen voor een ander verhaal, een andere mening. Niet voor niets is de afgelopen jaren in verschillende onderzoeken aangetoond dat lezers over meer empathisch vermogen beschikken dan niet-lezers.

Orlando werd in 2010 door Jacqueline Smit opgericht als onderdeel van AW Bruna uitgevers. Sinds 2015 is Jacqueline zelf eigenaar van Uitgeverij Orlando BV en is Orlando een onafhankelijke algemene uitgeverij. Vanaf 1 januari 2018 zal Ingrid Meurs Literaire Dienstverlening mede-eigenaar worden.

We geven ongeveer twaalf boeken per jaar uit, zowel Nederlandse als vertaalde fictie en (verhalende) non-fictie. We publiceren zowel literatuur als zogenaamde good reads: toegankelijke literaire romans die je leest ter ontspanning, maar waardoor je tegelijkertijd wat leert over de wereld om je heen, over jezelf of over menselijk gedrag in het algemeen. Boeken met een sterk verhalend plot en veel aandacht voor karakterontwikkeling. Boeken die je hart verwarmen, je geest voeden en je stof tot nadenken geven. Ook publiceren we verhalende non-fictie, met name over eten en koken.

Iets moois opbouwen, dat doe je niet alleen. Wij werken samen met een grote groep van betrokken schrijvers, redacteuren, literair agenten, vertalers, vormgevers en drukkers zonder wie een boek er nooit zou komen. Bovendien onderhouden we nauwe contacten met journalisten en boekhandelaren om onze boeken onder de aandacht te brengen. Daarnaast zoeken we voortdurend naar creatieve samenwerkingsverbanden met (buitenlandse) uitgeverijen, bedrijven en instellingen.

Vanuit een sterke persoonlijke betrokkenheid wil uitgeverij Orlando boeken maken die ertoe doen, zowel voor de lezer als voor de maatschappij. Duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en transparantie zijn dan ook vanzelfsprekend in onze bedrijfsvoering. We steunen PEN Nederland en Microkrediet voor Moeders.

We staan altijd open voor mooie verhalen en creatieve samenwerkingen. Wil je een verhaal of een idee met ons delen? Neem gerust contact met ons op!

We vinden het leuk om je mening over onze boeken te horen. Hier of op FacebookTwitter of Instagram.

CONTACT:

Jacqueline Smit, directeur-uitgever
e-mail jacquelinesmit@uitgeverijorlando.nl
tel (+31) (0)6 25045678

Ingrid Meurs e-mail ingridmeurs@uitgeverijorlando.nl

Uitgeverij Orlando bv
Middenweg 82a
1097BS Amsterdam
e-mail info@uitgeverijorlando.nl

Kamer van Koophandel 63072602
BTW / VAT NL855080000B01
IBAN NL78INGB0006880960

PERS: Voor het aanvragen van informatie over onze boeken, interviews met onze auteurs of recensie-exemplaren kun je contact opnemen met Ellen van Veenendaal via publiciteit@uitgeverijorlando.nl

Onze boeken zijn te kopen in de meeste boekwinkels of online te bestellen.

In Nederland wordt Orlando vertegenwoordigd door
New Book Collective:
Maarten Richel – tel 06 54364580 / mrichel@newbookcollective.com
Rutger Vos – tel 06 20627114 / rvos@newbookcollective.com
Dian van der Zande verkoop@newbookcollective.com
Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam, tel 020 2260238

Verkoop en marketing in Vlaanderen:
Elkedag Boeken, Jodenstraat 16, B-2000 Antwerpen
info@elkedagboeken.be | tel +32 (0)3 3456040