Schoonheid en schande van Sarah Dunant

DUNANT_Schoonheid_LRWelke historische familie is oogverblindender, gevaarlijker en beruchter dan de Borgia’s?

Rome, 15e eeuw, een periode waarin schoonheid en creativiteit gepaard gaat met machtswellust, wreedheid en corruptie. Wanneer Kardinaal Rodrigo Borgia door middel van omkoping benoemd wordt tot paus Alexander VI, gebruikt deze charismatische en doortrapte politicus zijn familie om aan de macht te blijven.

Zijn oudste zoon, Cesare, een man met een duizelingwekkend ijzig brein en een nog koudere ziel, is zijn grootste wapen. Zijn dochter Lucrezia, wier naam voor altijd verbonden zal zijn aan vergiftiging, incest en intriges, is zijn belangrijkste troef.

Schoonheid en schande, de magistrale nieuwe roman van de schrijfster van De geboorte van Venus, ontdoet zich van de mythen rondom de Borgia’s. Het is een indrukwekkende roman die deze verbazingwekkende familie op meeslepende wijze tot leven brengt.

Orlando button leesfragment (klein) Orlando button leesclubvragen (klein)Orlando button booktrailer (klein)Orlando button interview (klein)

Sarah Dunant website

Sarah Dunant (1950) schreef diverse veelgeroemde historische romans, waaronder De geboorte van Venus, In het gezelschap van de courtisane en In ongenade. Haar boeken verschijnen wereldwijd in meer dan dertig landen in vertaling.

 

Lovende woorden in de pers

`Dunants liefde voor kunst en geschiedenis spat van haar Italië-romans af.’ – NRC Handelsblad

`Een historische roman van de beste soort. Dunant vermengt schoonheid en wreedheid tot een intiem en spannend portret van een tijdperk.’ – Sunday Telegraph

`Een intelligente en gepassioneerde roman.’ – Sunday Times

‘De bejubelde prinses van Italiaanse historische fictie.’ – Vogue

‘Dunant was altijd al een fantastische verhalenverteller, maar met Schoonheid en schande overtreft ze zichzelf.’ – Psychologies Magazine

Vertaald door Petra van der Eerden
ISBN 9789022960202 e-book 978904496903 0
Orlando  / Aantal pagina’s 528
Prijs € 22,95 / Adviesprijs e-book € 19,99

Lees ook de andere boeken van Sarah Dunant:

De geboorte van Venus, In het gezelschap van de courtisane, In ongenade en Spoorloos in Italie.

En als je van historische romans houdt, lees dan ook:

Het Stockholm Octavo of De duivenhoudsters

Andere romans die zich afspelen in Italie zijn onder andere:

De boekhandelaarster van Orvieto, Het verhaal van de minne en Deze laatste zomer

4 gedachten over “Schoonheid en schande van Sarah Dunant

    • Ik kan het je toesturen. Graag 19,95 euro overmaken naar NL78INGB000652798 oom titel en je adres. Ivm vakantie kan ik het niet eerder toesturen dan 1 september. Met vriendelijke groet, Jacqueline

  1. Een meesterwerk, deze vierde historische roman van Sarah Dunant! In onberispelijk proza en met de nodige humor heeft zij een meeslepend , menselijk en volkomen overtuigend verslag geschreven over deze beruchte familie. 15e eeuws Italie komt in perfecte details tot leven, letterlijk in geuren en kleuren, met al zijn pracht, praal en kunst. Het is een huiveringwekkend verhaal over corruptie, intriges, moord, machtsmisbruik, verboden liefdes, oorlogen en seksuele uitspattingen dat je in de de greep houdt van het begin tot het eind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *