Stenen van de rivier van Ursula Hegi

Trudi Montag leidt sinds haar geboorte in 1915 aan dwerggroei. Doordat ze gevangen zit in een lichaam dat ze verafschuwt, voelt ze zich een buitenstaander, iemand die geen deel uitmaakt van de maatschappij. Haar ogen registeren echter alles, al die kleine, subtiele veranderingen in de samenleving die haar vertellen dat Duitsland aan het begin staat van een grote catastrofe.

Zo beschrijft Stenen van de rivier de geschiedenis van Duitsland: de economische crisis van de jaren twintig, de opkomst van Hitler, het groeiende antisemitisme, de naoorlogse jaren en de verwerking van het verleden.

Orlando button leesclubvragen (groot)Orlando button leesfragment (klein)

ursula hegiUrsula Hegi (1946) verhuisde op haar 18e vanuit Duitsland naar Amerika. Zij schreef diverse romans, waarvan Jongens en vuur de laatste is. De internationale bestseller Stenen van de rivier werd genomineerd voor de prestigieuze Amerikaanse PEN/Faulkner Award, en was ook een keuze van Oprah voor haar boekenclub.

 

Quotes in de pers:

`Deze ontroerende, epische roman dwingt mededogen af en respect voor de wijsheid en de moed die we op onwaarschijnlijke plaatsen, in onwaarschijnlijke tijden kunnen tegenkomen.’ The New York Times Book Review

‘Wijs, dapper, liefdevol (…) om in een adem uit te lezen.’ Trouw

‘Een meeslepend boek dat je haast niet weg kunt leggen.’ Nouveau

Vertaald door Tinke Davids
ISBN 978 90 229 6015 8 e-book 978 90 449 6898 9
Orlando / Aantal pagina’s 560
Prijs €12,50 / adviesprijs e-book €9,99

Terug