Uitgeverij Orlando

Ali Smith

Meisje ontmoet jongen

De mythe van Iphis

Een meisje ontmoet een jongen. Het is het oudste verhaal van de wereld. Maar wat gebeurt er als een oud verhaal onder compleet nieuwe omstandigheden verteld wordt?

Anthea wordt verliefd op haar schoolvriendin Robin, tot ontsteltenis van haar zus Imogen, die het moeilijk te accepteren vindt dat haar zus lesbisch is. Imogen heeft zo haar eigen problemen op haar werk bij een bedrijf dat flessen gebotteld water verkoopt, en ze loopt tegen het seksisme van haar collega’s aan. Wanneer ze in een positie wordt gebracht die haar doet twijfelen aan haar eigen normen en waarden krijgt ze meer begrip voor de genderrollen…

Ali Smiths hervertelling van een van de metamorfosen van Ovidius is een verhaal over meisjes en jongens, meisjes en meisjes, liefde en transformatie en de absurditeit van de consumptiemaatschappij. Meisje ontmoet jongen is sprankelend en intelligent, humoristisch en verfrissend, poëtisch en politiek: een mythe over metamorfosen, zich afspelend in moderne tijden.

In de pers

‘Intelligent, gedurfd en gevarieerd proza met een knipoog.’ – Humo

‘Smith is een groot taalvirtuoos.’ – De Standaard

‘Een ode aan de verbeelding.’ – De Groene Amsterdammer

‘Voortreffelijk.’ – Publishers Weekly

‘Uitbundig en lyrisch.’ – The Guardian

Specificaties
Publicatie september 2023
Luxe Paperback Met Flappen
160 Pag.
12,5 X 20 Cm
NUR 302
ISBN 978 90 833358 0 3
€ 22,99
ISBN e-book 978 90 833358 1 0
€ 14,99
Oorspronkelijke titel Boy Meets Girl
Vertaling Hi-en Montijn
Omslagontwerp Villa Grafica

 

 

 

 

Margaret Atwood - Penelope - De mythe van de vrouw van Odysseus
Ali Smith

Over deze auteur

Ali Smith (1962) is geboren in Inverness, Schotland en woont in Cambridge, Engeland. Vier van haar romans werden genomineerd voor de Booker Prize. Voor Het een als het ander werd Smith bekroond met de Baileys Prize, de Goldsmith Prize en de Costa Novel Award. Voor De toevallige won ze de Whitbread Novel Award en in 2020 won ze de Europese Literatuurprijs voor Lente.