Publishing house Orlando

Het insturen van een manuscript

Wat ontzettend leuk dat je een manuscript naar ons wilt sturen en bij Uitgeverij Orlando je boek zou willen uitgeven. We zijn altijd op zoek naar nieuw talent en we staan open voor nieuwe samenwerkingen.

Hoe graag we het echter zouden willen, het lukt ons niet om alles binnen afzienbare tijd te lezen. Zoals jullie weten zijn we bewust kleinschalig, wat inhoudt dat we elke dag moeten kijken waar we onze tijd en energie aan besteden, de ene dag is dat aan het schrijven van een nieuwsbrief, de andere zijn we druk met het redigeren van een manuscript, en dan weer met het maken van onze prospectus. Het lezen van manuscripten is jammer genoeg niet iets waar we dagelijks tijd voor vrij kunnen maken. Het beeld van werken op een uitgeverij is weleens dat je dan de hele dag lekker kunt zitten lezen, maar helaas: niets is minder waar!
Dus echt, we doen ons best, maar soms kunnen we gewoon niet zo snel lezen als jullie zouden willen. Zodra we besluiten dat we graag een afspraak met je zouden willen maken, zullen we contact opnemen. Eerder bellen of mailen heeft niet zoveel zin. Wij krijgen dagelijks heel veel manuscripten binnen per mail en per post en we kunnen niet op alle mails persoonlijk reageren. Het is zelfs zo dat we geen tijd hebben om iedereen een bevestiging te sturen van de ontvangst van het manuscript. Op dit moment zitten wij helemaal vol en nemen we geen nieuwe manuscripten in behandeling.

Als je een manuscript naar Uitgeverij Orlando wilt sturen, is het goed om onderstaande richtlijnen aan te houden:

Als je het manuscript in geprinte vorm aanlevert, doe dat dan in een goed leesbaar lettertype, enkelzijdig, regelafstand anderhalf, op A4. Ons postadres is: Uitgeverij Orlando, Middenweg 82A, 1097BS Amsterdam.
Indien je het manuscript retour wilt ontvangen, voeg dan een aan jezelf geadresseerde en voldoende gefrankeerde envelop bij. Manuscripten zonder retourenvelop worden na beoordeling niet teruggestuurd.

Je kunt het manuscript ook per e-mail versturen naar: ingridmeurs@uitgeverijorlando.nl

Stuur je het manuscript naar meerdere uitgevers, of ben je voordat je iets van ons hebt gehoord al met een andere uitgeverij in gesprek? Laat ons dat dan even weten.

Bij het manuscript ontvangen we graag een begeleidende brief, waarin je schrijft wie je bent, waarom je voor Orlando hebt gekozen, wat de titel is van jouw manuscript is en tot welk genre het behoort. Wij geven bijvoorbeeld geen sportboeken, fantasy, sciencefiction of horror uit. Kijk eerst goed op onze website voor de boeken die wij wel uitgeven.

Ook ontvangen we graag een synopsis. Daarin schrijf je in het kort de inhoud van het manuscript, de verhaallijn, de personages, de structuur en de setting van het verhaal (tijd, plaats, land, etc.). Ook denk je na over de doelgroep van het boek, over je eigen netwerk en eventueel plannen om het boek te promoten.

Gezien de grote hoeveelheid manuscripten die wij ontvangen, sturen we geen uitgebreid beoordelingsrapport. Als je prijs stelt op een onderbouwde beoordeling, kunt je je wenden tot een gespecialiseerd manuscriptbeoordelingsbureau.

Over afgewezen manuscripten kan niet worden gecorrespondeerd en/of getelefoneerd.

Bewaar altijd zelf het origineel of een kopie van het manuscript. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het zoekraken van manuscripten.