Alice Tarbuck

Een betovering in de natuur

Een gids voor eenentwintigste-eeuwse magie, en een ontdekkingstocht door de geschiedenis van hekserij

We kennen heksen als voetnoten in de geschiedenis – van middeleeuwse heksen die op de brandstapel belandden tot de opleving van hekserij in de jaren zeventig. Maar langzaam treden ze uit de schaduwen van het verleden. Heksen zijn terug. Ze zijn feministisch, onafhankelijk, geïnteresseerd in selfcare en in zorgen voor de aarde.

In Een betovering in de natuur: Een jaar 9en zes eeuwen) magie beschrijft Alice Tarbuck wat het betekent om een hedendaagse heks te zijn. Waar ‘heks’ voorheen een gevaarlijke – en vaak dodelijke – beschuldiging was, gebruiken mensen de term nu vol trots om zichzelf te definiëren. Terwijl de wereld om ons heen steeds complexer wordt en we geconfronteerd worden met een ecologische, maatschappelijke en wereldwijde gezondheidscrisis, beleeft hekserij een heropleving. Magie is terug!

Alice Tarbuck beschrijft wat zij ‘intersectionele en toegankelijke’ hekserij noemt – de magie die je ook kunt vinden in een verwilderd stukje berm in de stad; of je nu man of vrouw bent; door de natuur kunt zwerven of je huis niet uit kunt. Maand na maand leidt Alice Tarbuck je door alledaagse magie voor buitengewone tijden.

In de pers:
‘Voor mij heeft het woord “heks’’ altijd geklonken als spannend, stoutmoedig en onafhankelijk. Het lijkt een scheldwoord, maar wij reclaimen dat en laten zien dat het juist staat voor iets krachtigs.’ – Susan Smit in Flair

Specificaties
Uitvoering paperback
Formaat 14 x 21,5 cm
ISBN 978 90 831663 8 4
NUR 302
ISBN e-book 978 90 831663 9 1
Vertaald door Saskia Peterzon-Kotte
Oorspronkelijke titel A Spell in the Wild: A Year (and Six Centuries) of Magic
Publicatie oktober 2023
Prijs € 23,99
336 pag.

Alice Tarbuck - Een betovering in de natuur
Alice Tarbuck

Over deze auteur
Dr. Alice Tarbuck werkt als wetenschapper aan de University of Dundee, Schotland. Zij deed onderzoek naar hekserij en ze is oprichter van Toil and Trouble, waar ze cursussen voor hedendaagse heksen organiseert. Ze publiceerde eerder poëzie.