Barbara Kingsolver

Onbeschut

Hoe kan het dat twee mensen alles goed doen in het leven en toch berooid achterblijven? Willa Knox en haar echtgenoot hebben als verantwoorde ouders en werknemers alles volgens de regels gedaan, maar eindigen met niets dan schulden en een huis dat van ellende uit elkaar valt.
In een andere eeuw vraagt een leraar natuurwetenschappen zich af hoe het kan dat een man de waarheid vertelt en daarvoor beschimpt wordt. Thatcher Greenwood komt onder vuur te liggen als hij de nieuwe theorieën van Charles Darwin in zijn lessen behandelt.
Zowel Willa als Thatcher verzet zich tegen de heersende ideeën en moet daar een hoge tol voor betalen. Maar beiden vinden inspiratie in de briljante biologe Mary Treat.

Onbeschut is een meeslepend verhaal over twee gezinnen die hun weg moeten zien te vinden in een tijd van grote sociale onrust. Kingsolver schetst een onthutsend relevant beeld van het leven in hachelijke tijden, waarin de in het verleden gelegde fundamenten niet stevig genoeg blijken om ons voor te bereiden op de toekomst.

In de pers:
‘Kingsolver heeft getoond een verteller te zijn die een brede scoop combineert met een goed gedoseerde bevlogenheid en een beeldende stijl. In al deze opzichten is Onbeschut te lezen als een nieuw hoogtepunt in haar oeuvre. Wat een heerlijk boek!’ – Jan Donkers in NRC ****

‘Zonder meer een geweldig boek.’ – New York Journal of Books

‘Uitermate meeslepend met scherpe observaties en uitnodigend tot nadenken.’ – San Francisco Chronicle

‘De twee verhalen van Kingsolver gaan prachtig samen. Ze roept daarmee het idee op dat mensen op een onvermijdelijke manier met elkaar verbonden zijn door het altijd dreigende gevaar van instorting. Niet alleen van onze huizen, maar ook van ons lichaam, de logica, de maatschappelijke orde of de wereld.’ – New York Times Book Review

‘Uitermate meeslepend en bevredigend […] Onbeschut is een zachtmoedige roman die je veel doet inzien over liefde en traumatische gebeurtenissen, familie en overleven, morele dilemma’s en intellectuele uitdagingen.’ – Booklist

Specificaties:
Formaat 15 x 23 cm
ISBN 978 94 93081 07 6
Vertaald door René van Veen
Oorspronkelijke titel Unsheltered
Verschijnt 4 september 2019
Prijs € 24,99
384 pag.

 

Barbara Kingsolver - Onbeschut
Barbara Kingsolver

Over deze auteur:
Barbara Kingsolver (1955) groeide op in Kentucky, de Verenigde Staten. Ze woonde in Europa, Azië, Afrika en Zuid-Amerika, voor zij zich weer in Amerika vestigde. Haar romans, waarvan De gifhouten bijbel de bekendste is, verschenen in meer dan twintiglanden in vertaling en werden meermalen bekroond, onder andere met de prestigieuze Orange Prize.
Website