Bolu Babalola

Liefde in kleur

Uitgave in samenwerking met Oxfam Novib

‘Babalola’s proza sprankelt.’ – The New York Times

Een hooggeboren Nigeriaanse godin voelt zich onderdrukt en niet gewaardeerd door haar populaire geliefde; ze verlangt ernaar echt gezien te worden.

Een jonge zakenvrouw probeert een grote sprong te maken in haar bedrijf, en een nog grotere sprong in haar liefdesleven.

Een Ghanese activiste wordt gedwongen te kiezen tussen de principes van haar familie of het volgen van haar hart.

Of ze nu bevangen raken door de passie van liefde op het eerste gezicht, of zich realiseren dat eigenliefde belangrijker is: de personages in deze kleurrijke verhalen proberen ieder voor zich te begrijpen waarom de liefde hen zo in haar greep houdt. Door op een speelse manier te wisselen tussen verschillende perspectieven, continenten en historische periodes viert Liefde in kleur de romantiek in al haar verschijningsvormen.

Bolu Babalola heeft de mooiste liefdesverhalen uit de wereldgeschiedenis en de mythologie verzameld en ze levendig en met veel opvallende details herschreven. Hoewel haar focus ligt op de magische volksverhalen uit West-Afrika, laat Babalola ook iconische Griekse mythen, oude legenden uit het Midden-Oosten en verhalen uit landen die niet langer bestaan herleven.

In de pers:
‘Een sensuele hervertelling van oude liefdesverhalen. Van Nefertiti tot Sjeherazade tot Thisbe, lezers vinden in deze collectie bekende personages en ontdekken nieuwe heldinnen uit het oeroude verleden. Elke hervertelling, prachtig gerealiseerd door Babalola, ademt hedendaagse verbeeldingskracht, wat zorgt voor weelderige verhalen over eenzaamheid, verlangen en liefde.’ – Esquire

‘Prachtig en met heel veel plezier geschreven. Bolu Babalola is een ster.’ – Meg Cabot

‘Hier vinden we liefde als vrijheid, liefde als diepe vreugde. Zolang Bolu Babalola erover schrijft, zal er altijd romantiek zijn.’ – Jessie Burton

Specificaties
Uitvoering paperback met flappen
Formaat 14 x 21,5
NUR 302
ISBN 978 90 831714 0 1
ISBN e-book 978 90 831714 1 8
cap e-book € 16,99
Oorspronkelijke titel Love in Color
Vertaald door Dennis Keesmaat en Lara Visser
Publicatie 1 december 2021
Prijs € 5,-
320 pag.

Bolu Babalola - Liefde in kleur
Bolu Babalola

Over deze auteur
Bolu Babalola (1991) is een Brits- Nigeriaanse auteur, televisieschrijver en journalist. Haar verhalenbundel Liefde in kleur verscheen in 2020 en werd meteen een Sunday Times-bestseller. Ze schrijft onder meer voor Cosmopolitan en Stylist.