Claire Heywood

De schaduw van Perseus

Hij is de geschiedenis in gegaan als held, maar de vrouwen die hem het beste kenden, herinneren zich een heel andere man…

Na Dochters van Sparta waagt bestsellerauteur Claire Heywood zich nu aan de hervertelling van de mythe rond de grote held Perseus. De stemmen van drie vrouwen die in de traditionele mythologie buitenspel werden gezet komen tot leven: zijn moeder Danaë, zijn trofee Medusa en zijn vrouw Andromeda.

Danaë werd verbannen uit haar thuisland vanwege een profetie die voorspelde dat haar ongeboren kind op een dag de dood van haar vader, de koning van Argos, zou veroorzaken. Zwanger en alleen is ze gestrand in een afgelegen vissersdorpje, een harde wereld voor een jonge vrouw die opgroeide als prinses. Onder deze omstandigheden moet ze een nieuw leven opbouwen voor zichzelf en voor haar jonge zoon Perseus.

Medusa maakte deel uit van een teruggetrokken groep vrouwen die diep in de bossen woonden, de Gorgonen. Ze heeft altijd elk contact met de buitenwereld gemeden, tot de dag dat ze een gewonde jongen genaamd Perseus in het bos aantreft.

Andromeda weet dat er een offer aan de goden nodig zal zijn wanneer een zandstorm haar nomadische woestijnstam dreigt te vernietigen. De goden dienen gunstig gestemd te worden. Als de sterke jonge Perseus tussenbeide komt, neemt Andromeda’s leven een nieuwe wending.

Perseus raakt steeds meer geobsedeerd door zijn eigen lotsbestemming, en zijn heroïsche reis werpt een schaduw van geweld en vernietiging over de levens van drie vrouwen. Wanneer hij ze het zwijgen probeert op te leggen, ontdekken zij dat het herwinnen van hun eigen stem de enige hoop is op een ​​betere toekomst.

Specificaties
Publicatie april 2023
Uitvoering paperback met flappen
320 pag.
15 x 23 cm
NUR 302
ISBN 978 90 832552 5 5
€ 24,99
ISBN e-BOOK 978 90 832552 6 2
E-book € 16,99
Oorspronkelijke titel The shadow of perseus
Vertaling Saskia Peterzon-Kotte
Omslagontwerp Joyce Zethof

 

Claire Heywood - In de schaduw van Perseus
Claire Heywood

Over deze auteur
Claire Heywood studeerde klassieke talen aan de universiteit in Warwick, werkte in Bath als gids bij het museum voor Romeinse baden en woont momenteel in Bristol. Eerder verscheen van haar Dochters van Sparta.