Clare Pollard

Delphi

Voor de liefhebbers van Sarah Moss, Deborah Levy en Olivia Laing

Londen, 2020, de wereld valt ten prooi aan de surrealistische, chaotische werkelijkheid van computerschermen, quarantaine en alle grote en kleine rampen die de recente geschiedenis tekenen. Wanneer een wetenschapper klassieke talen, druk met haar onderzoek naar profetie in de klassieke oudheid, probeert om te gaan met de knellende greep van een lockdown, een huwelijk dat in crisis verkeert en een tienjarige zoon die steeds verder lijkt af te drijven, raakt ze geobsedeerd door het voorspellen van de toekomst. Met haar focus op waarzeggerij ziet ze niet dat de toekomst op haar eigen huis afsluipt, en wanneer ze het eindelijk in de gaten krijgt, staat de dreiging al binnen de poorten.

Intelligent, onheilspellend, hilarisch en vlijmscherp, is Delphi niet zomaar een momentopname maar een tijdcapsule. De roman legt stukje bij beetje de mythes bloot van de tijd waarin we leven.

In de pers

‘We hebben de wijzen uit het verleden nodig om de wereld van vandaag aan ons uit te leggen, en we hebben Clare Pollard nodig. In korte, briljante passages gaat Pollard de confrontatie aan met het schaduwspel van ons door schermpjes bepaalde bestaan en biedt ze deze troost en vloek tegelijk: wij zijn niet de eersten die met dit verdriet en deze verbijstering te maken krijgen. Delphi is het bizarste en beste wat ik in tijden heb gelezen.’ – Rachel Kadish, auteur van Het gewicht van inkt

Delphi zet een urgentie neer zoals ik nog nooit heb meegemaakt. Ik heb genoten: de taal, de humor, de stijl – het doet me denken aan Patricia Lockwood en Sheila Heti. Een briljante roman die voortkomt uit pure taalrijkdom en verrukkelijke, sinistere humor.’ – Jackie Polzin, auteur van Broed

Specificaties:
Publicatie april 2023
Paperback met flappen
256 pag.
Formaat 14 x 21,5 cm
Nur 302
Isbn 978 90 832551 4 9
€ 22,99
Isbn e book 978 90 832551 6 3
Cap e-book € 15,99
Oorspronkelijke titel Delphi
Vertaling Ine Willems
Omslagontwerp Joyce Zethof

Claire Pollard - Delphi
Clare Pollard

Foto auteur © Sophie Davidson

Over deze auteur:
Clare Pollard publiceerde vijf dichtbundels en een toneelstuk voor zij debuteerde met de roman Delphi. Ze woont in Londen en werkt als vertaler en als redacteur van het tijdschrift Modern Poetry in Translation.