Genevieve Gornichec

Het hart van de heks

Feministische hervertelling van de Noordse mythologie

Wanneer een verbannen heks verliefd wordt op de legendarische god van chaos en leugens Loki riskeert ze de toorn van de goden.

Angrboda’s verhaal begint waar de meeste heksenverhalen eindigen: met een verbranding. Als straf van Odin voor het delen van haar toekomstvisioenen met de verkeerde mensen, laat het vuur Angrboda gewond en krachteloos achter, en ze vlucht naar de verste uithoeken van een afgelegen bos. Daar wordt ze gevonden door een man die zich ontpopt als de schelm Loki, en haar aanvankelijke wantrouwen jegens hem groeit schoorvoetend uit tot een diepe en blijvende liefde.

Hun verbintenis brengt het belangrijkste in haar lange leven voort: drie eigenaardige kinderen, ieder met een geheime lotsbestemming, die ze graag aan de rand van de wereld wil grootbrengen, veilig verborgen voor Odins alziende oog. Maar terwijl Angrboda langzaam haar profetische krachten terugkrijgt, komt ze erachter dat haar leven – en het bestaan van de mensheid – in gevaar is.

‘Dit boek verdient het om een klassieker te worden.’ – Library Journal (starred review)

‘Aangrijpend, beeldend, vreugdevol en hartverscheurend. Gornichecs proza is even lyrisch als woest, net als haar heldin.’ – New York Journal of Books

‘Een feministische hervertelling van de Noorse mythen rond Ragnarök […] een verhaal van tederheid en verraad, vriendschap en loyaliteit, familie en monsters, het begin en het einde.’ – Booklist (starred review)

‘Gornichecs betoverende verhaal blaast leven in een van de minder bekende personages uit de Noorse mythologie en verdiept zich in de complexiteit van Angrboda en de moeite die ze doet om zowel liefde als wraak te krijgen.’ – Publishers Weekly (starred review)

Specificaties
Uitvoering paperback met flappen
Formaat 15 x 23 cm
ISBN 978 90 831714 7 0
NUR 302
ISBN e-book 978 90 831714 8 7
Oorspronkelijke titel The Witch’s Heart
Vertaald door Dennis Keesmaat
Publicatie mei 2022
Prijs € 24,99
384 pag.

Genevieve Gornichec - Het hart van de heks
Genevieve Gornichec

Foto © Daina Faulhaber

​Over deze auteur
Genevieve Gornichec studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Ohio in de Verenigde Staten. Haar bestudering van IJslandse sagen en Noorse mythologie vormde de inspiratie voor haar debuutroman Het hart van de heks.​