Hemley Boum

De dagen komen en gaan

Drie generaties vrouwen vertellen hun verhaal en schetsen zo de hedendaagse geschiedenis van Kameroen

Op haar oude dag herinnert Anna zich haar veelbewogen leven in een snel veranderend Kameroen. Haar enige dochter, Abi, die ervoor koos in Frankrijk te gaan wonen, houdt haar gezelschap. Een jonge vrouw, Tina, een overlevende van de Boko Haram-kampen, voegt zich bij hen en vertelt haar verhaal.

Met de verhalen van deze vrouwen vertelt Hemley Boum de hedendaagse geschiedenis van Kameroen aan de hand van universele menselijke waarden, gevoelens en tegenstrijdigheden.

De dagen komen en gaan is een indrukwekkende roman over liefde, familiebanden en vriendschap.

In de pers

‘Meesterlijk en indringend.’ – Le Point

‘In De dagen komen en gaan ontleedt Hemley Boum het hedendaags geweld, gevoed door allerlei soorten van extremisme, in het licht van een te vaak verkeerd herinnerd verleden.’ – Jeune Afrique

Specificaties:
Uitvoering paperback
Formaat 14 x 21,5 cm cm
ISBN 978 94 93081 73 4
NUR 302
ISBN e-book 978 94 93081 74
Oorspronkelijke titel Les jours viennent et passent
Publicatie 1 december 2020
Prijs € 22,99
336 pag.

 

Hemley Boum  De dagen komen en gaan
Hemley Boum

Over deze auteur:
Hemley Boum is in 1973 geboren in Douala, Kameroen en woont nu in Frankrijk. Boum studeerde Sociale Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit van Centraal-Afrika in Yaoundé en Internationale Handel aan de Katholieke Universiteit van Lille. Haar werk werd onder andere bekroond met de Grand prix littéraire d’Afrique noir, en genomineerd voor de Ahmadou Kourouma Prize.