Marianne Meijerink

Het buurtsuper! kookboek

Koken met producten uit Turkse en Marokkaanse winkels

In de Turkse en Marokkaanse buurtsuper vind je alles wat jouw culinaire hart begeert. Ga mee op ontdekkingstocht met culinair journaliste Marianne Meijerink (ELLE Eten). Zij legt helder uit wat bijvoorbeeld nigellazaad, okra of aardpeer is en vertelt je wat je ermee kunt doen. Ook de lekkernijen van Turkse en Marokkaanse bakkers, slagers en vismannen komen aan bod. Een aanstekelijk boek vol kleurenfoto’s, verhalen en beschrijvingen van producten. Natuurlijk met heel veel heerlijke recepten uit alle windstreken.

In de pers:

‘Een boek dat uitnodigt om op ontdekkingsreis te gaan door winkels die zowel hip als traditioneel zijn en waarin verschillende culturen en generaties elkaar tegenkomen.’ – Karin Luiten, Trouw

‘Ik begon te lezen en hield niet meer op tot ik het uit had.’ – Janneke Vreugdenhil, NRC

`Wat is sumak? Hoe oogt een kweepeer en wat moet je met een cactusvijg? Dit boek maakt je wegwijs.’ – Viva

‘Een sympathiek, leuk en leerzaam boek.’ – Genoeg

In oktober 2015 is Het buurtsuperkookboek uitgeroepen tot het Kookboek van de Maand!

UITVERKOCHT

Specificaties:
Uitvoering Paperback
Formaat 21,1 x 15 x 1,5 cm
ISBN 9789492086266
Publicatie: 2015-09-29

Het buurtsuperkookboek
Marianne Meijerink

Over de auteur:
Marianne Meijerink schrijft al enige jaren over het aanbod bij Turkse en Marokkaanse winkels, onder meer in culinair magazine ELLE Eten. Haar eerdere boek Dat koop je bij de Turk werd genomineerd voor Kookboek van het Jaar en de World Cookbook Award. Meijerink schreef en publiceerde in eigen beheer Buurtsuperkookboek. De tweede, herziene editie is verschenen bij Uitgeverij Orlando.
Bekijk hier Marianne bij haar eigen buurtsuper.
Website