Susan Herrmann Loomis

In een Franse keuken

In een Franse keuken: Thuis koken als een Française.
Een boek met verhalen en recepten, tips, trucs en technieken en complete menu’s voor elke maand.

Hoe doen die Fransen dat toch? Een drukke baan weerhoudt ze er niet van om dagelijks een verse driegangenmaaltijd te bereiden. Kookboekenschrijfster Susan Herrmann Loomis ging op een culinaire zoektocht en ontfutselde haar Franse buren, vrienden, marktkooplui en koks tot in de wijde omtrek van haar woonplaats Louviers hun keukengeheimen.

Iedereen vertelt haar dat ze elke dag opnieuw vers en gezond koken voor zichzelf en hun gezin. Beschikken zij soms over speciale talenten? Doen ze slimmer boodschappen, zijn zij beter in het plannen van een diner of bij onverwacht bezoek improviseren met wat ze in huis hebben? Het antwoord is: ja. De Fransen lijken wel een voedselknobbel te hebben, zo vanzelfsprekend combineren ze de producten van het seizoen, uit eigen tuin of van de boerenmarkt op zo’n manier dat de smaken en geuren op hun tongstrelendst naar voren komen.

Met In een Franse keuken deelt Susan Herrmann Loomis alle tips, geheimen en recepten waarmee haar Franse vrienden van elke maaltijd een feest maken.

In de pers

‘Vanaf bladzijde één waan je je met dit boek in Frankrijk. Kleurrijke markten met heerlijke geuren, aan de keukentafel van de buren, of met een bord op schoot op de veranda kijkend naar de ondergaande zon. Je krijgt spontaan zin in croissants, kruidenboter en wijn.’ – De Boekenkrant

‘Susan deelt een verrukkelijke mix van recepten, verhalen en adviezen uit haar zonnige keuken in Frankrijk. Weinig mensen snappen het eerlijke Franse koken zo goed als zij.’ – David Lebovitz, schrijver van My Paris Kitchen

‘In een heldere en persoonlijke stijl beschrijft Susan de eigenschappen van het thuis koken op z’n Frans: het vinden van de beste ingrediënten, de persoonlijke band met leveranciers, de uitstekende organisatie, het opbouwen van een repertoire van gerechten, en de vreugde en de triomf wanneer een maaltijd wordt geserveerd.’ – Patricia Wells, schrijfster van 365 dagen in Frankrijk

‘Een boek vol culinaire wijsheden, uitgedrukt in verhalen en anekdotes, adviezen, ideeën, recepten en boodschappenlijstjes en vooral in Loomis’ toegewijde en gezaghebbende schrijverschap. In een Franse keuken is een stoomcursus koken en het goede leven.’ – Luke Barr, schrijver van Provence

Zie ook www.onruetatin.com

Susan Herrmann Loomis Louviers market Susan Herrmann Loomis kitchen Louviers

Specificaties:
Uitvoering paperback
Formaat 14 x 21,5 cm
ISBN 978 94 9208 627 3
Vertaald door Anne-Marie Vervelde
Prijs € 10,-
336 pag.

IN EEN FRANSE KEUKEN Susan Herrmann Loomis
Susan Herrmann Loomis

Over de auteur:
Susan Herrmann Loomis is een bekroond kookboekenschrijfster, kok en eigenaresse van de befaamde kookschool On Rue Tatin in Louviers, in Normandie in Frankrijk. Zij schreef meerdere kookboeken en memoires, waaronder Aan Rue Tatin, Tarte Tatin en Thuis koken aan Rue Tatin.
Website