Uitgeverij Orlando

Jennifer Saint

Ariadne

Een onvergetelijke historische roman over vrouwen in de klassieke oudheid

Voor de lezers van CirceEen lied voor Achilles en De stilte van de vrouwen.

In een van de beroemdste Griekse mythes verraadt Ariadne haar vader, koning Minos, door Theseus te helpen de Minotaurus te verslaan. Theseus op zijn beurt verraadt Ariadne. Dit is haar verhaal.

Als prinses van Kreta en dochter van koning Minos, groeit Ariadne op met het angstaanjagende geluid van het klepperende hoefgetrappel van de Minotaurus, die in het labyrint onder het gouden paleis van Knossos gevangen wordt gehouden en elk jaar mensenoffers eist.

Wanneer Theseus, prins van Athene, op Kreta aankomt als offer voor het monster, wordt Ariadne verliefd op hem. Om Theseus te helpen om de Minotaurus te doden, zal Ariadne haar familie en haar land moeten verraden. En Ariadne weet maar al te goed dat in een wereld die wordt geregeerd door de goden, het trekken van hun aandacht je duur kan komen te staan.

De betoverende debuutroman Ariadne is een indrukwekkende hervertelling van de oude Griekse mythe van Theseus en de Minotaurus.

In de pers

‘Een episch feministisch verhaal, een prachtig geschreven hervertelling van de Griekse mythe van Theseus en de Minotaurus vanuit het perspectief van Ariadne en haar zusje Phaedra […] meeslepend vanaf de eerste pagina.’– The Bookseller

Specificaties
Uitvoering paperback
Formaat 15 x 23 cm
ISBN 978 94 93081 84 0
NUR 302
ISBN e-book 978 94 93081 85 7
Vertaald door Saskia Peterzon-Kotte
Verschijnt juni 2021
Prijs € 24,99
432 pag.

 

 

 

Jennifer Saint - Ariadne
Jennifer Saint

Over deze auteur

Jennifer Saint studeerde klassieke talen aan Kings College in Londen en werkte daarna dertien jaar als docent. Ariadne, haar debuutroman, verschijnt in vele landen in vertaling. Saint werkt momenteel aan een roman over Electra, die in 2022 bij Orlando zal verschijnen.
Twitter