Uitgeverij Orlando

Judith Schuil

Vrouwen van Utrecht

Cultuurhistorische wandelgids

Vrouwen hebben eeuwenlang een veelzijdige en belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de stad Utrecht. Op religieus gebied, in de handel, in dienstbare beroepen, als wetenschapper, als schrijver of als kunstenaar.

In deze cultuurhistorische wandelgids neemt stadsgids Judith Schuil de lezer mee in de voetsporen van Belle van Zuylen, Anna Maria van Schuurman, Ina Boudier-Bakker, kluizenaar zuster Bertken, verzetsstrijder Truus van Lier en vele andere bekende en minder bekende Utrechters. Bovendien lopen we langs beelden van vrouwelijke kunstenaars, sporen van hekserij in de stad en van de Spaanse overheersing, en natuurlijk het Utrechtse icoon nijntje.

In levendige en kleurrijke beschrijvingen komt de stad Utrecht en de grote rol die vrouwen er hebben gespeeld tot leven.

DIT BOEK IS MOMENTEEL UITVERKOCHT

Specificaties
Uitvoering paperback met flappen
Full color
Formaat 12,5 x 20 cm
ISBN 978 90 832067 8 3
NUR 502
Publicatie maart 2022
Prijs € 20,00
144 pag.

Judith Schuil - Vrouwen van Utrecht
Judith Schuil

Foto © Chris van Houts

Over deze auteur
Judith Schuil (1956) studeerde sociologie der niet-westerse volken in Leiden. Zij schrijft teksten voor tijdschriften, organisaties en particulieren, en is nu vrijgevestigd onderzoekster. Vrouwen van Utrecht komt voort uit haar werk als stadsgids in Utrecht.