Katherine Mansfield

Het tuinfeest en andere verhalen

Met een nawoord van Sanneke van Hassel

Katherine Mansfield werd al tijdens haar leven bewonderd door schrijvers als Virginia Woolf en D.H. Lawrence en geroemd om haar sfeertekeningen, haar taalgebruik en haar oog voor details. De vijftien verhalen in Het tuinfeest en andere verhalen variëren sterk in lengte, toon en onderwerp. ‘Aan de baai’ is een levendige herinnering aan het familieleven, terwijl ‘Miss Brill’ een vlijmscherpe schets is van een onzekere vrouw die toevallig hoort hoe twee jonge geliefden minachtend over haar praten.

Mansfield schrijft haar verhalen in een zuivere, heldere taal, waarmee ze met uiterste precisie de gevoelens en gedachten weergeeft van haar personages: mensen van elke leeftijd, uit alle rangen en standen van de samenleving. Humor, inlevingsvermogen en mededogen kenmerken haar benadering van mensen en dieren. Daarnaast zijn haar natuurbeschrijvingen ongeëvenaard.

In de pers

‘De enige schrijver op wie ik ooit jaloers ben geweest.’ – Virginia Woolf

‘Katherine Mansfields verhalen kunnen worden vergeleken met die van Tsjechov, ze doen je denken aan Maupassant… Ze is een kunstenares met woorden.’ – Times Literary Supplement

Specificaties
Verschijnt februari 2023
Hardcover
240 pag.
12,5 x 20 cm
Nur 302
Isbn 978 90 832551 3 2
€ 23,99
isbn e-book 978 90 832552 4 8
Cap e-book € 15,99
Oorspronkelijke titel The garden party and other stories
Vertaling Jo Fiedeldij-Dop
Omslagontwerp Mariska Cock

Katherine Mansfield - Het tuinfeest en andere verhalen
Alice Hoffman

Over deze auteur
Katherine Mansfield (1888-1923) werd geboren in Nieuw-Zeeland, dat zij algauw te bekrompen en provinciaal vond, waarop ze op jonge leeftijd naar Engeland vertrok. Ze leed een belangrijk deel van haar leven aan gezondheidsklachten, en overleed op 34-jarige leeftijd. Ze geldt als een van de belangrijkste Engelstalige schrijvers van korte verhalen uit de eerste helft van de vorige eeuw.