Kiran Millwood Hargrave

De dans van de vrouwen

Een intrigerend verhaal over angst, transformatie, moed en liefde in het Frankrijk van de zestiende eeuw

Straatsburg, 1518. Tijdens een verpletterend hete zomer begint een vrouw in haar eentje te dansen op het plein in de stad. Ze danst dagenlang, zonder te pauzeren, en als zich honderden andere vrouwen bij haar voegen, roepen de autoriteiten de noodtoestand uit. Muzikanten worden erbij gehaald om de duivel uit deze vrouwen te drijven.
Buiten de stad verzorgt de zwangere Lisbet, die met haar man en schoonmoeder in een huisje woont, haar bijenvolken. Wanneer de danskoorts een hoogtepunt bereikt, komt Lisbets schoonzus Nethe terug uit de bergen na zeven jaar boetedoening voor een misdaad waar niemand over wil praten, een geheimzinnig raadsel dat Lisbet besluit te ontrafelen.
Terwijl de stad bijna bezwijkt onder het gestamp van duizenden voeten, raakt Lisbet verwikkeld in een gevaarlijk web vol leugens en verboden passie, en danst ze op een gevaarlijke melodie.

In de pers

‘Betoverend […] een buitengewoon sfeervol en origineel verhaal.’ – Sunday Times

‘Als proza soms zingt, dan danst dat van Kiran Millwood Hargrave zeker. Hoewel gesitueerd aan het begin van de zestiende eeuw, behandelt De dans van de vrouwen zaken die tegenwoordig nog altijd van belang zijn – de onderwerping van vrouwen, maatschappelijke ongelijkheid en het gevaar van religieus fundamentalisme. Uiteindelijk overstijgen de wijsheid, mededogen en schoonheid van het boek de historische grenzen: dit is een tijdloos verhaal.’ – Hernan Diaz, auteur van Vermogen

‘Intrigerend en prachtig: dit boek zindert met rauwe emotie. Kiran Millwood Hargrave vervlecht moeiteloos, zachtmoedig en sympathiek de verhalen van verschillende vrouwen, en schreef daarmee een roman waarin vrouwelijke moed en veerkracht fel afsteekt tegen de claustrofobische achtergrond.’ – Jennifer Saint, auteur van Ariadn

Specificaties
Publicatie april 2024
Paperback
Omvang 320 pag.
Formaat 15 x 23 cm
NUR 302
ISBN 978 90 833757 4 8
€ 23,99
Oorspronkelijke titel The Dance Tree
Vertaling Jacqueline Smit
Omslagontwerp Joyce Zethof​

Kiran Millwood Hargrave - De dans van de vrouwen
Kiran Millwood Hargrave

Over deze auteur:
De Britse Kiran Millwood Hargrave (1990) schrijft kinderboeken die in meer dan dertig landen in vertaling verschijnen. Haar debuutroman, De vrouwen van Vardø, werd door The New York Times uitgeroepen tot een van de honderd opvallendste boeken en werd door USA Today bestempeld als een van de beste boeken van 2020. De dans van de vrouwen is haar tweede historische roman voor volwassenen, en is gebaseerd op ware gebeurtenissen.
Website