Marita van der Vyver

Een jaar koken in de Provence

Een culinaire memoire met verhalen en recepten
De Zuid-Afrikaanse schrijfster Marita van der Vyver woont al jaren in de Provence met haar grote, samengestelde gezin.
Gelardeerd met verhalen over haar leven in Frankrijk vormt  Een jaar koken in de Provence een heerlijk inspirerend boek om uit te koken en in te lezen.
De recepten in Een jaar koken in de Provence zijn eenvoudig te bereiden gerechten die Marita kookt voor haar vrienden en familie. In de zomer eten ze samen aan een lange tafel onder de oude olijfboom in de tuin, in de andere seizoenen in de ruime woonkeuken van hun boerderij tussen de glooiende wijngaarden in Zuid-Frankrijk.
Met meer dan vijftig Provençaalse, mediterrane en Zuid-Afrikaanse recepten, als Baskische kip, Kaapse curry, citroen-meringuetaart, bobotie, meloensalade en Provençaalse groenteschotel.

Marita van der Vyver is een Zuid-Afrikaanse schrijfster die met haar echtgenoot en vier kinderen in Zuid-Frankrijk woont. Ze schreef onder meer de romans  Vergenoeg,  Koud opgediend  en  Stiltetijd, die in meer dan tien landen in vertaling verschenen.

In de pers

‘Met dit boek krijg ik niet alleen zin om te koken, maar ook om een tripje naar de Provence te boeken om over marktjes te slenteren, wijnhuizen te bezoeken en uren te tafelen onder een oude olijfboom.’ – De Boekenkrant

‘De recepten in Een jaar koken in de Provence weerspiegelen wat er bij Marita thuis op tafel staat […] Gecombineerd met Marita van der Vyvers mooie verhalen over het leven in Frankrijk is dit een boek waar je maar niet genoeg van krijgt.’ – Foodies

Specificaties:
Uitvoering paperback
Formaat 14 x 21,5 cm
ISBN 978 94 92086 70 9
ISBN e-book 978 94 92086 71 6

Vertaald door Anne Roetman
Vertaling recepten Natascha van der Stelt
Oorspronkelijke titel A year of cooking in Provence
Publicatie 1 juni 2018
SALE Prijs van € 10,00 voor € 5,00
320 pag.

 

 

Marita van der Vyver - Een jaar koken in de Provence
Marita van der Vyver

Over deze auteur:
Marita van der Vyver is een Zuid-Afrikaanse schrijfster die met haar echtgenoot en vier kinderen in Zuid-Frankrijk woont. Zij schreef onder meer de romans Vergenoeg, Koud opgediend en Stiltetijd, die in meer dan tien landen in vertaling verschenen.
Website