Maryse Condé

Het onwaarschijnlijke en droevige lot van Ivan en Ivana

Ivan en Ivana zijn een tweeling, geboren in Guadeloupe. Hun hele leven hebben ze een uitzonderlijk sterke band, zo sterk zelfs dat ze bang worden voor hun eigen gevoelens. Het ‘onwaarschijnlijke en droevige lot’ leidt ze via Ségou in Mali naar Parijs, waar hun wegen zich scheiden.
De aanvankelijk kleine verschillen tussen de tweeling leiden tot dramatisch verschillende keuzes in het leven. Ivana kiest er met haar jeugdige altruïsme en enthousiasme voor naar de politieacademie te gaan; Ivan, afgestompt door zijn ervaringen met afwijzing en uitbuiting, kiest het pad van radicalisering en terrorisme.
Ivan en Ivana, de tweeling die niet zonder en niet met elkaar kan leven, worden daders en slachtoffers bij een golf van gewelddadige aanslagen.

Maryse Condé raakt in haar nieuwste roman aan grote actuele thema’s: racisme, terrorisme, politieke corruptie, economische ongelijkheid, globalisatie en migratie. Waarmee de roman een indrukwekkend tijdsbeeld biedt van het leven in de 21ste eeuw.

In de pers:
‘Condé’s laatste roman, een prachtig en dramatisch verhaal, vindt zijn oorsprong in de aanslagen op Charlie Hebdo (…) Meesterlijk.’ – Afrique Magazine

Specificaties
Uitvoering paperback
Formaat 14 x 21,5 cm
ISBN 978 94 93081 06 2
Vertaald door Martine Woudt
Oorspronkelijke titel Le fabuleux et triste destin d’Ivan et Ivana
Verschijnt 1 mei 2019
Prijs € 22,50
352 pag.

Maryse Condé Het onwaarschijnlijke en droevige lot van Ivan en Ivana
Maryse Conde

© Claire Garate

Over deze auteur:
Maryse Condé (Guadeloupe, 1937) is geboren als jongste in een gezin met acht kinderen. Ze studeerde literatuurwetenschap aan de Sorbonne in Parijs en woonde in diverse West-Afrikaanse landen. In Mali deed ze inspiratie op voor haar wereldwijde bestseller Ségou, waarvoor ze werd bekroond met de Afrikaanse Literatuurprijs. Maryse Condé woont afwisselend in Zuid-Frankrijk en New York.

Winnaar ‘alternatieve Nobelprijs voor de Literatuur 2018’