Uitgeverij Orlando

Mia Kankimäki

De vrouwen aan wie ik ’s nachts denk

In de voetsporen van ontdekkingsreizigsters, schrijfsters en kunstenaressen

Mia Kankimäki deed wat we allemaal wel zouden willen: reizen naar alle plekken waarover je ooit hebt gelezen. Ze pakte haar koffer en volgde de voetsporen van schrijfsters, ontdekkingsreizigsters en kunstenaressen, vrouwen die deden waar hun hart vol van was. Karen Blixen, Yayoi Kusama, Artemisia Gentileschi en Alexandra David-Néel, allen toonden haar waardevolle levenslessen, zoals ‘Put kracht uit je verwondingen’ (Gentileschi), of ‘De vraag is niet welke kaarten je krijgt, maar hoe je ze speelt’ (Blixen), of ‘Volg het pad dat voor je ligt. Gebruik je retourticket niet’ (David-Néel). Zo is De vrouwen aan wie ik ’s nachts denk behalve een aanstekelijk reisverhaal ook het verhaal van hoe Mia Kankimäki haar eigen angsten overwon.

De vrouwen aan wie ik ’s nachts denk is een inspirerend boek, deels persoonlijke memoires, deels reisverhaal en deels biografie.

In de pers

‘Scherpzinnig boek over tien vrouwen die risico’s durfden te nemen.’ – Publishers Weekly

‘Deze nachtvrouwen zullen altijd in mijn gedachten blijven. De volgende keer dat ik aan mezelf twijfel, zal ik mijn ogen sluiten en aan ze denken – en aan Mia Kankimäki – en aan alle dingen die ze hebben gedaan.’ – Kotivinkki magazine

Specificaties
Uitvoering paperback
Formaat 15 x 23 cm
ISBN 978 94 93081 82 6
NUR 320
ISBN e-book 978 94 93081 83 3
Vertaald door Anton Havelaar
Oorspronkelijke titel Naiset joita Ajattelen oïsin
Verschijnt 25 maart 2021
Prijs € 24,99
416 pag.

Mia Kankimäki - De vrouwen aan wie ik ’s nachts denk
Mia Kankimäki

Over deze auteur

De Finse Mia Kankimäki (1971) zegde in 2010 haar baan op en reisde naar Japan om onderzoek te doen voor haar eerste boek over Sei Shonagon, dat vervolgens werd bekroond met de prijs voor het Beste Reisboek van het Jaar, de HelMet prijs en de Otava Book Foundation non-fictie prijs. Ze woont momenteel in Helsinki.
FB