Patricia Highsmith

Bloemen voor Louisa en andere vroege verhalen

Met een nawoord van Marja Pruis

Patricia Highsmith liet toen zij in 1995 overleed een indrukwekkend oeuvre na van meer dan twintig romans en verhalenbundels. Als geen ander bracht zij de misdaadroman op het hoogste literaire niveau. Voordat Highsmith beroemd werd met haar debuutroman Vreemden in de trein, schreef ze psychologische verhalen. Over ontwortelde immigranten, moedige minnaars, intuïtieve meisjes, vrouwen die heen en weer geslingerd worden door de stormen van het leven. Het zijn verhalen over normen en waarden, het breken van die normen, over het conformeren aan de moraal of juist ertegen rebelleren.

Haar verhalen werden gepubliceerd in schoolkranten, in vrouwenbladen en in diverse bloemlezingen. Bloemen voor Louisa en andere vroege verhalen bevat zestien verhalen, waarvan er vier niet eerder in boekvorm werden gepubliceerd.

In de pers

‘Een van de interessantste auteurs van de twintigste eeuw.’ – Gore Vidal

‘Patricia Highsmith is een auteur die een geheel eigen wereld heeft geschapen, een claustrofobische wereld vol irrationele machten die we steeds opnieuw met angst voor ons eigen hachje betreden.’ – Graham Greene

‘Briljant en fascinerend.’ – The New York Times

Specificaties
Publicatie mei 2023
Uitvoering hardcover
224 pag.
Formaat 12,5 X 20 cm
NUR 302
ISBN 978 90 832938 8 2
€ 23,99
Isbn E-book 978 90 832938 9 9
E-book € 16,99
Oorspronkelijke titel Ladies
Vertaling Anneke Brassinga, Lisette Graswinckel, Noor Koch
Omslagontwerp Mariska Cock

 

Patricia Highsmith - Bloemen voor Louisa
Patricia Highsmith

Over deze auteur
Patricia Highsmith (1921-1995) werd geboren in de Verenigde Staten als Mary Patricia Plangman, maar woonde het grootste deel van haar leven in Frankrijk en Zwitserland. Ze werd voornamelijk bekend met haar psychologische thrillers. Daarnaast schreef zij korte verhalen. Haar boeken zijn bekroond met vrijwel alle grote onderscheidingen in het misdaadgenre.