Uitgeverij Orlando

Rita Mae Brown

Rubyfruit Jungle

Molly Bolt is jong, maar heeft grote ambities. Opgegroeid in de verstikkende jaren vijftig als adoptiekind in een straatarm gezin in het zuiden van de Verenigde Staten, is ze zich al jong bewust van haar lesbische gevoelens. Vastberaden om dicht bij zichzelf te blijven en volop van het leven te genieten, vecht ze voor haar eigen plek in de wereld.

Rubyfruit Jungle heeft sinds het verschijnen in de jaren zeventig niks aan actualiteit ingeboet. Het is een sprankelende lesbische roman, met een hoofdpersoon die je direct in je hart sluit.

In de pers

Baanbrekend’– The New York Times

‘Ik ging naar de bibliotheek en stuitte op de avonturen van Molly in Rubyfruit Jungle […] voor het eerst las ik een boek waar twee kussende vrouwen in voorkwamen […] Ik wist niet wat ik las! Dit boek heeft mijn leven veranderd, omdat ik wist: ik ben niet de enige.’ – Margriet van der Linden in How to be gay en in Trouw

‘Brown blinkt uit in het schrijven van rake, snelle, humoristische dialogen.’– Vrij Nederland

‘Nog net zo belangwekkend als toen het boek voor het eerst verscheen […] een must read voor de LGBTQ-gemeenschap.’ – bustle.com

Specificaties
Uitvoering hardcover
Formaat 12,5 x 20 cm
ISBN 978 90 83104 30 0
NUR 302
ISBN e-book 978 90 83104 31 7
Vertaald door Geertje Lammers
Oorspronkelijke titel Rubyfruit Jungle
Verschijnt februari 2022
Prijs € 23,99
240 pag.

Rita Mae Brown - Rubyfruit Jungle
Rita Mae Brown

Over deze auteur

De Amerikaanse Rita Mae Brown (1944) brak in 1973 internationaal door met de autobiografische roman Rubyfruit Jungle, een coming-of-age roman over een lesbische tiener. Daarna schreef ze onder andere een biografie en meerdere detectives.