Simone de Beauvoir

Alle mensen zijn sterfelijk

Met een voorwoord van Marja Pruis

De befaamde roman Alle mensen zijn sterfelijk van de Franse filosoof en schrijver Simone de Beauvoir is het verhaal van de veertiende-eeuwse Italiaanse edelman Fosca, die niets liever wil dan de wereld overheersen en daarom een onsterfelijkheidselixer drinkt. Hij ontdekt dat zijn onsterfelijkheid echter meer nadelen dan voordelen heeft.

Het is ook het verhaal van de ambitieuze actrice Régine, die Fosca ontmoet in de twintigste eeuw nadat hij door de geschiedenis is gereisd als vertrouweling van Karel V, als ontdekkingsreiziger en als revolutionair tijdens de Franse Revolutie. Régine vindt het onverdraaglijk dat haar roem even kortstondig is als haar leven. Wanneer ze Fosca tot haar minnaar weet te maken waant ze zich gereed voor de eeuwigheid.

‘De Beauvoir op haar best: wijs én speels’ – Marja Pruis

‘Een van mijn favoriete romans aller tijden. Een ware klassieker en daarmee zelf onsterfelijk.’ – Marischka Verbeek, boekhandel Savannah Bay

‘Zonder de dood geen leven. Dat is mij altijd bijgebleven na het lezen van deze “onsterfelijke” roman. Voor mij was dit een levensles die ik nooit ben vergeten. Zo indrukwekkend kan literatuur zijn.’ – Gerda Aukes, Boekhandel Den Boer

Specificaties
Uitvoering hardcover
Formaat 14 x 21,5 cm
ISBN 978 94 93081 77 2
NUR 302
Oorspronkelijke titel Tous les hommes sont mortels
Vertaling Greetje van den Bergh
Publicatie november 2020
Prijs € 29,99
384 pag.

Simone de Beauvoir  Alle mensen zijn sterfelijk
Simone de Beauvoir

Over deze auteur:
Simone de Beauvoir (1908-1986) is een Franse schrijver, filosoof en feminist. Zij speelde samen met Jean-Paul Sartre en Albert Camus een prominente rol binnen het existentialisme. In 1949 verscheen haar toonaangevende meesterwerk De tweede sekse, waarin zij pleit voor de economische onafhankelijkheid van de vrouw.