Uitgeverij Orlando

Sofia Lundberg, Alyson Richman & M.J. Rose

Hilma af Klint en haar salon op vrijdagavond

Fascinerend verhaal vol kunst, geschiedenis, geheimen, mystiek en vriendschap

Begin negentiende eeuw behoort de wereld toe aan mannen, en de kunstwereld van Stockholm is daarop geen uitzondering, tot Hilma af Klint een groep vrouwelijke schilders en schrijvers bijeenbrengt – Anna, Cornelia, Sigrid en Mathilda. De leden van de salon op vrijdagavond betreden onbekend terrein wanneer Hilma en haar vriendin Anna zich gaan bezighouden met het occulte. Ze zijn ervan overtuigd dat ze via seances contact kunnen leggen met geesten, die hen kunnen helpen hun potentieel als kunstenaar waar te maken. ‘De Vijf’, zoals Hilma ze noemt, was een groep uiterst getalenteerde, fascinerende vrouwen wier levens en werk lange tijd in de vergetelheid zijn geraakt. Tot nu.

Hilma af Klint en haar salon op vrijdagavond is een baanbrekende historische roman over vijf vrouwen, hun talent, hun hartstocht en de draden die hen onderling verbinden, terwijl ze de confrontatie aangaan met de artistieke en maatschappelijke tradities van hun tijd.

In de pers

‘Een intrigerend en feministisch portret van Hilma af Klint en haar kring. Een levendige vertelling over een kunstenares wier naam we niet mogen vergeten.’ – Kirkus Reviews

‘Een fascinerende kijk op het proces dat schuilging achter af Klints baanbrekende visioen van abstracte kunst… Een uitstekend uitgangspunt voor een discussie die zal leiden tot een dieper inzicht in gemarginaliseerde vrouwelijke kunstenaars.’ – Library Journal

Specificaties
Publicatie oktober 2023
Uitvoering paperback met flappen
352 pag.
Formaat 14 X 21,5 cm
NUR 302
ISBN 978 90 833358 2 7
€ 24,99
ISBN e-book 978 90 833358 3 4
€ 16,99
Oorspronkelijke titel The Friday Night Club
Vertaling Janine van der Kooij
Omslagontwerp Mariska Cock

 

 

 

 

Sofia Lundberg, Alyson Richman & M.J. Rose - Hilma af Klint en haar salon op vrijdagavond
Sofia Lundberg
Alison Richman
M.J. Rose

Over deze auteurs

Hilma af Klint en haar salon op vrijdagavond is geschreven door drie auteurs: Sofia Lundberg, die Het rode adresboek schreef dat in 37 landen verschijnt; Alyson Richman, wier roman Een dame in Parijs momenteel wordt verfilmd, en M.J. Rose, die eerder zowel thrillers als romans publiceerde.