Uitgeverij Orlando

Susan Sellers

Vanessa & Virginia

Roman over de zussen Vanessa Bell en Virginia Woolf

In een donker huis in Hyde Park Gate groeien Vanessa en Virginia op met hun afstandelijke moeder en strenge vader. Ze worden opgevoed tot keurige dames, maar koesteren al op jonge leeftijd hun eigen dromen. Vanessa wil schilderen en Virginia wil schrijven. Na het overlijden van hun ouders kopen ze een huis in Bloomsbury waar schrijvers, denkers en kunstenaars elkaar ontmoeten om vrij te kunnen discussiëren. De zussen zijn elkaar zeer toegewijd maar tegelijkertijd zijn ze elkaars grootste rivaal en beiden vechten om hun artistieke vrijheid te realiseren midden in een chaos van verlangens, schandalen, ziekte en oorlog.

Vanessa & Virginia is een intense en lyrische roman over twee zussen wier relatie van tegenstellingen aan elkaar hangt. Ze strijden over het belang van literatuur en schilderkunst, moederschap en individualiteit, liefdesrelaties en familiebanden, maar uiteindelijk vinden ze elkaar in hun gezamenlijke strijd tegen de waanzin, de ultieme strijd die ze niet kunnen winnen.

In de pers

‘Een onmiskenbare klassieker.’ – More Magazine

‘Een verrukkelijk boek.’ – Publishers Weekly

‘Een prachtige roman over gekweld talent, de rivaliteit tussen zussen, teleurstellende liefdesaffaires en emotionele wanhoop.’ – Booklist

‘Magisch eerbetoon aan een schrijversleven.’ – The Seattle Times

Specificaties
Publicatie juni 2023
Uitvoering Paperback met flappen
240 pag.
14 x 21,5 cm
NUR 302
ISBN 978 90 832551 0 1
€ 23,99
ISBN e-book 978 90 832552 7 9
E-book € 15,99
Oorspronkelijke titel Vanessa and Virginia
Vertaling Lucie van Rooijen
Omslagontwerp Mariska Cock

 

 

 

 

Susan Sellers - Vanessa & Virginia
Susan Sellers

Over deze auteur

Na een nomadische jeugd woonde Susan Sellers in Parijs, waar ze o.a. Hélène Cixous vertaalde. Momenteel doceert ze Engelse literatuur aan de universiteit van St. Andrews. Vanessa & Virginia was haar eerste roman en verscheen in 16 talen.