Uitgeverij Orlando

Susanna Clarke

Piranesi

Piranesi woont in het Huis. Misschien heeft hij daar altijd al gewoond?

Jonathan Strange & Mr Norrell heeft meer dan vier miljoen lezers meegevoerd in zijn mysterieuze wereld. De roman werd meteen een klassieker en werd alom geprezen als een van de beste boeken van de 20ste eeuw. Nu, zestien jaar later, is het eindelijk tijd om het Huis binnen te gaan en Piranesi te ontmoeten.

Het Huis waarin Piranesi woont is geen gewoon gebouw: de kamers hebben geen begrenzingen, de gangenstelsels zijn oneindig, langs de muren staan duizenden en duizenden standbeelden, elk verschillend van de ander. Binnen het labyrint van zalen wordt een oceaan gevangengehouden; golven beuken op de trappen, kamers overstromen binnen enkele ogenblikken. Maar Piranesi is niet bang; hij kent de getijden zoals hij het het patroon van het labyrint zelf kent. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van het Huis. Af en toe ziet hij zijn vriend, de Ander, die hij helpt bij zijn onderzoek naar Grote en Geheime Kennis. Dan beginnen er boodschappen te verschijnen; alles is niet wat het lijkt. Een vreselijke waarheid komt aan het licht als de bewijzen zich opstapelen dat er nog iemand anders bestaat, en wellicht een andere wereld.

Piranesi is een subliem geschreven en meeslepende historische roman over magie en verbeelding en zal iedere lezer van de eerste tot de laatste pagina betoveren.

In de pers

‘Clarke beschikt over een wonderbaarlijke verbeeldingskracht, ze is een meester in het volhouden van het verhaaltempo, en ze weet hoe ze haar droge humor ten dienste moet stellen van de grote allure die haar boek uitstraalt.’ – The New York Times

`Piranesi heeft me omvergeblazen. Een wonderbaarlijk mooi verhaal, een spannend avontuur dat zich afspiegelt in een sprankelende fantasiewereld, en een bespiegeling over de menselijke aard: je verloren voelen en gevonden worden.’ – Madeline Miller, auteur van Circe

 

Specificaties
Uitvoering paperback met flappen
Formaat 12,5 x 20 cm
ISBN 978 94 93081 68 0
NUR 302
ISBN e-book 978 94 93081 69 7
Oorspronkelijke titel Piranesi
Verschijnt 30 oktober 2020
Prijs € 22,50
304 pag.

Susanna Clarke - Piranesi
Susanna Clarke

Photo: Mark Pringle

Over deze auteur

Susanna Clarke (1959) is de schrijver van Jonathan Strange & Mr. Norrell (2004) die op de longlist stond van de Man Booker Prize, werd bekroond met de Hugo Award en waarvan meer dan vier miljoen exemplaren werden verkocht. Het boek werd verfilmd als serie voor de BBC.
Website

Terug