Tatiana de Rosnay

Tatiana over Tamara

In het voetspoor van Tamara de Lempicka

Tamara de Lempicka (1898-1980) groeide op in het destijds zeer mondaine Moskou en Warschau, maar moest tijdens de Russische Revolutie naar Parijs vluchten. De vijfentwintigjarige bohemienne voelde zich als een vis in het water tussen de kunstenaars van Montparnasse. Tussen haar cocktailparty’s, bezoeken aan nachtclubs en seksuele avontuurtjes door schilderde ze als een bezetene, op de been gehouden door cocaïne. Om aan het opkomende fascisme te ontsnappen, vestigde ze zich in New York, waar ze haar extravagante levensstijl voortzette.

Sinds schrijfster Tatiana de Rosnay op haar vijftiende een schilderij zag van de Poolse art-decokunstenares Tamara de Lempicka, is zij altijd gefascineerd geweest door De Lempicka’s werk en haar leven: achter het stuur van haar groene Bugatti is de koningin van de roaring twenties bezig haar eigen legende te creëren, bestaande uit schandalen en geheimen, absolute elegantie en voortdurende ballingschappen.

Hoewel haar werk enkele decennia in de vergetelheid is geraakt, heeft zij sinds de jaren tachtig weer grote erkenning gekregen en hangt haar werk in toonaangevende musea over de hele wereld.

Een leven groter dan het leven zelf, dat bestsellerauteur Tatiana de Rosnay (Haar naam was Sarah) al even gepassioneerd beschrijft in Tatiana over Tamara. In het voetspoor van Tamara de Lempicka.

Specificaties:
Uitvoering paperback met flappen
Formaat 14 x 21,5 cm
ISBN 978 90 832551 1 8
ISBN e-book 978 90 832552 0 0
Cap e-book € 15,99
NUR 302
Oorspronkelijke titel Tamara par Tatiana
Vertaling Saskia Taggenbrock
Omslagontwerp Mariska Cock
Publicatie oktober 2022
Prijs € 22,99
192 pag.

Tatiana de Rosnay - Tatiana over Tamara
Tatiana de Rosnay

© foto auteur Charlotte Jolly de Rosnay

Over deze auteur:
Tatiana de Rosnay (1961) is de auteur van de roman Haar naam was Sarah, waarvan wereldwijd meer dan tien miljoen exemplaren werden verkocht en dat werd verfilmd. In 2016 verscheen Manderley voor altijd, een roman over schrijfster Daphne du Maurier, die werd genomineerd voor de prestigieuze Prix Goncourt de la Biographie. De Rosnays boek over Tamara de Lempicka verscheen oorspronkelijk in 2018 als een geïllustreerd boek en verschijnt nu voor het eerst in Nederlandse vertaling.