Tynke Hiemstra

Rook

Spraakmakende debuutroman over de gevolgen van #MeToo-beschuldigingen op een gezin.

Merel en Wolf kennen elkaar sinds hun middelbareschooltijd en wonen met hun twee zoontjes in een mooi huis. Ze hebben het goed voor elkaar. Tot Wolf wordt beticht van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het vuurtje wordt aangewakkerd door geruchten op social media en al snel stapelen de beschuldigingen zich op.

Merel wordt heen en weer geslingerd tussen ontkenning, verdriet en woede. Hun relatie is altijd eerlijk en open geweest, maar kan zij Wolf nog vertrouwen? En waar ligt de grens tussen een onschuldige flirt en ongewenste intimiteiten? Meer en meer heeft Merel het gevoel dat ook zij zich moet verdedigen tegen de verhalen van buitenaf.

Op genuanceerde wijze beschrijft Tynke Hiemstra de impact die de beschuldigingen tegen een vader en echtgenoot hebben op zijn gezin.

‘Een genadeloze vertelling over wat het met een gezin doet wanneer een van de leden zwaar beschuldigd wordt. Tynke Hiemstra legt meer bloot dan je op het eerste gezicht zou denken. Een eerlijk, knap en moedig boek.’ – Roos Schlikker

‘Genuanceerd, indringend en dapper debuut: de film Jagten in boekvorm.’ – Stella Bergsma

‘Rook is pijnlijk en verdrietig. Geen verhaal over boosaardige opzet maar over knullige menselijkheid. Zoeken naar je eigen avontuur, zoeken naar afleiding – en dan struikelen.’ – Myrthe Hilkens

Specificaties:
Uitvoering paperback
Formaat 14 x 21,5
ISBN 978 94 93081 75 8
NUR 301
ISBN e-book 978 94 93081 76 5
Publicatie 1 oktober 2020
SALE Prijs € 5,-
256 pag.

Tynke Hiemstra - Rook
Tynke Hiemstra

Over deze auteur:
Tynke Hiemstra (1977) groeide op in Den Haag en studeerde Theaterwetenschap in Utrecht. Ze werkt als organisatie- en beleidsadviseur in de culturele sector. Rook is haar debuutroman.