Ursula Hegi

De beschermheilige van zwangere meisjes

Langverwachte nieuwe roman van Ursula Hegi (Stenen van de rivier) over drie moeders aan de Duitse Noordzeekust

In de zomer van 1878 strijkt Circus Ludwig, tot grote vreugde van de lokale bevolking, neer op het Duitse eiland Nordstrand. De zwangere meisjes van het Sint-Margaretha’s Tehuis Voor Ongehuwde Moeders haasten zich samen met de nonnen die voor hen zorgen naar de voorstelling. Maar dan eist een vloedgolf vanuit de Noordzee – zoals eens in de honderd jaar voorkomt – met brullend geweld drie kleine kinderen op.

Er waren die dag drie moeders op het strand: Lotte, die haar kinderen verliest; Sabine, naaister bij het circus, die samen met haar geestelijk gehandicapte dochter de tragedie ziet gebeuren; en Tilli, zelf nog een kind, die later die dag in het tehuis haar baby ter wereld brengt. De drie vrouwen gaan meer voor elkaar betekenen dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Met De beschermheilige van zwangere meisjes tekent Ursula Hegi op meesterlijke wijze een hartverscheurend mooi portret van huwelijk en moederschap, en van hoe vrouwen elkaar overeind houden als de grond onder hun voeten wordt weggeslagen.

In de pers

‘Een betoverende roman,’ – Publishers Weekly

Onvergetelijk.’ – The Washington Post

Briljant.’ – Chicago Tribune

‘Verbluffend.’ – Los Angeles Times

Specificaties:
Uitvoering paperback
Formaat 15 x 23 cm
ISBN 978 94 93081 78 9
NUR 302
ISBN e-book 978 94 93081 79 6
Oorspronkelijke titel The Patron Saint of Pregnant Girls
Publicatie 6 januari 2021
Prijs € 5,00
336 pag.

 

Ursula Hegi - De beschermheilige van zwangere meisjes
Ursula Hegi

Over deze auteur:
Ursula Hegi (Düsseldorf, 1946) verhuisde op haar twintigste naar de Verenigde Staten. Ze werd wereldberoemd met de internationale bestseller Stenen van de rivier, die werd genomineerd voor de PEN / Faulkner Award.