Vita Sackville West

Een gelaten leven

Met een nawoord van Joanna Lumley

Henry Holland is op 90-jarige leeftijd gestorven. Zijn zes kinderen zitten bij elkaar en buigen zich over de vraag: wat doen we met moeder?

Lady Slane heeft echter voor het eerst van haar leven eigen plannen. Plannen waarin ze geen rekening houdt met haar kinderen en kleinkinderen. Ze trekt zich terug uit de dameskransjes en liefdadigheidsinstellingen waar ze haar leven lang haar tijd aan besteedde en huurt een huisje in Hampstead.

Haar kinderen en kleinkinderen mogen alleen op bezoek komen als ze worden uitgenodigd, en Lady Slane vindt ongekende rust, samen met haar oude Franse kamenier en een aantal excentrieke mensen op leeftijd uit de buurt. Lady Slane geniet van een dromerige sereniteit, die haar past als een handschoen.

Een gelaten leven verscheen voor het eerst in 1931, maar leest nog even sprankelend en modern als destijds.

In de pers:

‘Geschreven in een stijl vol vergelijkingen en observaties, o, o, o. Het meest blijmoedige boek over hoe iemand zich haar eigen leven toe-eigent met een heerlijk nawoord van Joanna Lumley. Fenomenaal.’ – Lidewijde Paris in Nieuwsweekend

‘Een boek vol stil genot.’ – NRC Handelsblad

Een gelaten leven verkondigt, in de eerste plaats voor vrouwen, maar bij uitbreiding iedereen, het recht jezelf te zijn, ook buiten je eigen kamer’ – De Standaard

Specificaties
Uitvoering hardback
Formaat 12,5 x 20 cm
ISBN 978 90831663 3 9
NUR 302
ISBN e-book 978 90 831663 4 6
Vertaald door M. Lindenburg
Oorspronkelijke titel All Passion Spent
Verschijnt januari 2022
Prijs € 23,99
224 pag.

Vita Sackville West - Een gelaten leven
Vita Sackville West

Over deze auteur
De Engelse schrijfster Vita Sackville-West (1892-1962) is vooral bekend geworden door de beroemde tuinen die ze creëerde bij Sissinghurst Castle in Kent. Ze leefde een aristocratisch leven en wordt ook herinnerd door haar affaire met Virginia Woolf.