Uitgeverij Orlando

Angela Carter

Circusnachten

Met een voorwoord van Sarah Waters

Aan het einde van de negentiende eeuw, een bewogen tijdperk van vervlogen dromen en nieuwe hoop, vertelt trapeze-artieste Fere haar levensverhaal aan journalist Jack Walser. Hoe zij gevonden werd door de hoer Lizzie en opgroeide in een bordeel, hoe haar vleugels groeiden en zij leerde vliegen. Hoe zij de lieveling werd van het publiek in heel Europa, en hoe prinsen en grote kunstenaars haar het hof maakten. Jack raakt zo gefascineerd door Fere en haar bizarre wereld dat hij met het circus meetrekt van Londen naar het legendarische St. Petersburg, Tokio en Amerika en ondertussen de meest fantastische avonturen beleeft.

In de pers:

‘Een pleidooi voor het leven, voor plezier, voor compassie en integriteit.’ — The Guardian

Circusnachten is haar meesterwerk. Een exuberante roman vol verhalen. Een breed uitwaaierend, kletslustig boek, een picaresk verhaal van Rabelaisiaanse proporties, met een bijpassend buitenproportionele heldin.’ — Sarah Waters

‘Een geweldig schrijver, waarlijk uniek, er is niemand zoals zij.’ — Salman Rushdie

‘Een eigenzinnige, originele en barokke stilist.’ — Margaret Atwood

Specificaties:
Uitvoering hardcover
Formaat 12,5 x 20 cm
ISBN 978 9493 081260
Vertaald door Leonoor Broeder
Verschijnt januari 2020
Oorspronkelijke titel Nights at the Circus
Prijs € 23,50
352 pag.

Angela Carter - Circusnachten
Angela Carter

Over deze auteur:

Angela Carter (1940-1992) schreef negen romans en vele korte verhalen, alsook non-fictie, hoorspelen en het scenario voor de verfilming van haar verhaal The company of wolves door Neil Jordan. Haar werk werd meerdere malen bekroond.
Website

Print Friendly, PDF & Email