Angela Carter

Angela Carter werd in 1940 geboren in Sussex. Ze studeerde Engels aan Bristol University en werkte als journalist. Ze reisde veel en ver, naar de Verenigde Staten, Japan en Australië. Ze trouwde en kreeg één zoon. Ze overleed in 1992 op 52-jarige leeftijd aan kanker.

Naast negen romans en veel korte verhalen schreef ze ook non-fictie en hoorspelen en schreef ze het scenario voor de verfilming van een van haar eigen verhalen, In gezelschap van wolven. Carter is bekend geworden met haar post-feministische, magisch-realistische romans, waarvan Circusnachten de bekendste is.

Hoewel ze altijd heeft geschreven, en veel van haar boeken met diverse literaire prijzen zijn bekroond, nam haar populariteit pas echt toe na haar dood. Circusnachten won in 1984 een grote prijs, de James Tait Black Memorial Prize, en het boek wordt nu gezien als een ware klassieker, in 2006 werd er een theatershow van gemaakt, en in 2012 werd het uitgeroepen tot de beste winnaar van de James Tait Black Prize aller tijden. De London Times zette Carter op plaats 10 in de lijst van de ’50 Greatest British Writers since 1945′
Website

Boeken van deze auteur:
Barbara Kingsolver