Tijdens een feestelijke bijeenkomst op dinsdag 5 juni wordt de Zuid-Afrikaanse schrijfster Marita van der Vyver door culinair journalist Eva Posthuma de Boer geïnterviewd over haar boek Een jaar koken in de Provence.
Marita van der Vyver, een van de meest geliefde auteurs van de Afrikaanse literatuur, woont al jaren met haar laslapgesin in de Provence in Zuid-Frankrijk. ’s Zomers eet ze samen met familie en vrienden aan een lange tafel onder de oude olijfboom in de tuin, en in de andere seizoenen in de ruime woonkeuken van hun boerderij tussen de glooiende wijngaarden.

Een jaar koken in de Provence is speciaal voor Nederland samengesteld. Het is veel méér dan een vertaling van een van Marita’s Afrikaanse boeken. Verhalen en recepten uit Marita’s “Franse” kookboeken en verhalenbundels zijn aangevuld met Zuid-Afrikaanse verhalen en met recepten van de traditionele gerechten die haar kinderjaren in Zuid-Afrika smaak en geur hebben gegeven.

Zo is een uniek nieuw boek ontstaan, met meer dan vijftig eenvoudige recepten voor onder meer Baskische kip, Kaapse curry, citroen-meringuetaart, bobotie, meloensalade en Provençaalse groenteschotel. Een jaar koken in de Provence is een heerlijk inspirerend boek om uit te koken én in te lezen.

Voor de feestelijke boekpresentatie verzorgt Jacqueline Smit van uitgeverij Orlando iets lekkers bij de koffie bij binnenkomst en een versnapering bij de wijn achteraf. Sommige hapjes kunt u terugvinden in Marita’s boek Een jaar koken in de Provence.

Plaats: Zuid-Afrikahuis, Keizersgracht 141c, Amsterdam
Datum: 5 juni 2018
Aanvang: 20.00 uur; vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar
Toegang: € 7,50
Aanmelden: evenementen@zuidafrikahuis.nl

Klik hier voor meer informatie over het boek.

  • Op zaterdag 2 juni en zondag 3 juni is Marita van der Vyver ‘s middags aanwezig in het Zuid-Afrikaanse paviljoen op het food festival Taste of Amsterdam in het Amstelpark in Amsterdam. U kunt haar boek daar ook kopen en door Marita persoonlijk laten signeren.