Uitgeverij Orlando

Froukje Santing

Meral

Een Turks-Nederlandse vrouw zoekt de balans tussen twee culturen

Meral Kaya is huisarts in een gemengde artsenpraktijk in Amsterdam. Als kind migreerde ze vanuit Centraal-Turkije naar Nederland. Haar ouders zijn gelovig, maar tijdens haar jeugd werd zelden over religie gesproken. Meral verbaast zich dan ook over de toegenomen vroomheid van haar Turkse landgenoten.

Als arts is Meral vooruitstrevend en open, thuis is ze echter minder vrijzinnig. Ze laat toe dat haar echtgenoot Bilal hun zoon Ismail terroriseert met zijn Turkse waarden en normen, waarop Ismail van huis wegloopt en zich voor korte tijd aansluit bij de islamitische Gülenbeweging.

In een poging vader en zoon te verzoenen haalt Meral haar zoon over nog eenmaal mee te gaan naar Turkije. Daar wordt ze gedwongen de balans te zoeken tussen haar achtergrond en haar overtuigingen.

In de pers

‘Met veel kennis van zaken schrijft Froukje Santing al jaren zeer genuanceerd over de Turks-Nederlandse cultuur. Haarscherp ziet zij de verbanden, verhoudingen en gevoeligheden binnen de Turks-Nederlandse gemeenschap. Ze maakt de lezer deelgenoot van deze dilemma’s uit het echte leven.’ – Sinan Can, documentairemaker en journalist

Specificaties
Uitvoering paperback
Formaat 14 x 21,5 cm
ISBN 978 9493081 41 3
NUR 301
ISBN e-book 978 94 93081 65 9
Publicatie september 2020
Prijs € 5
224 pag.

Froukje Santing - Meral
Froukje Santing

Over deze auteur

Froukje Santing (1956) studeerde Wereldreligies in Leiden en Islam in de Moderne Wereld aan de Universiteit van Amsterdam. Ze woonde zeventien jaar in Turkije, waar ze werkte als correspondent voor NRC Handelsblad en het Radio 1 Journaal. Momenteel werkt ze als schrijver, publicist en journalist voor o.a. De Groene Amsterdammer en Wordt Vervolgd. Santing publiceerde eerder twee non-fictieboeken. Meral is haar romandebuut.
Facebook

Bekijk de film van de boekpresentatie Meral van Froukje Santing!
We hadden graag samen met de vrienden en bekenden van Froukje gevierd dat haar roman Meral is verschenen. Helaas gooide corona roet in het eten. Hier horen jullie meer over deze boeiende roman.