Uitgeverij Orlando

Hoda Barakat

Brieven in de nacht

Winnaar van de International Prize for Arabic Fiction 2019

In de indrukwekkende roman Brieven in de nacht neemt Hoda Barakat de lezer mee naar een wereld van ballingschap en heimwee. Een wereld van personages die zijn gevlucht uit hun land en zijn aangekomen in een niemandsland, vervreemd van zichzelf en van hun eigen realiteit.

De brieven in de nacht zijn geschreven door vijf verschillende mensen op de vlucht, maar ze zullen nooit aankomen bij degenen voor wie ze bestemd zijn. De brieven worden geschreven ergens tussen de Arabische wereld en Europa en hebben geen adres en geen afzender. De gebeurtenissen die worden beschreven vinden plaats op niet nader bepaalde plekken in de Arabische wereld, een wereld vol oorlogen en crises. Tijdens het lezen van de brieven ontdekken we dat de wegen van de personages elkaar kruisen op het vliegveld, een wereld van eenzaamheid en ontworteling waar ze verblijven zonder dat ze hun volgende bestemming kennen.

Brieven in de nacht toont op indringende wijze de ontheemding van de moderne mens.

In de pers

‘Een zeer eigentijdse auteur, die een uniek en indrukwekkend verhaal schetst.’ – Mediapart

‘Deze verhalen vangen de levens van mensen die zich opmaken voor een odyssee zonder retourticket.’ – L’Humanité

Brieven in de nacht is een stoutmoedige onderneming qua structuur, het onderscheid tussen vertelstemmen en het kruisen van de paden van personages en hun lot.’ – Al-Quds Al-Arabi

‘Nadat ze zich van haar gewelddadige man heeft laten scheiden, rust de zorg voor een ontevreden dochter en een kwaadwillende moeder geheel op haar schouders. Dit schrijnende levensverhaal is te lezen in Brieven in de nacht, de nieuwe, ingenieuze roman van gelauwerde Libanese schrijfster Hoda Barakat.’ – de Volkskrant

Specificaties
Uitvoering hardcover
Formaat 12,5 x 20 cm
ISBN 978 9493081 37 6
NUR 302
ISBN e-book 978 9493081 38 3
Vertaald door Djûke Poppinga
Oorspronkelijke titel Barïd al layl
SALE Prijs van € 22,99 voor € 5,00
Publicatie maart 2020
176 pagina’s

Hoda Barakat - Brieven in de nacht
Hoda Barakat

Over deze auteur
Hoda Barakat is geboren in Libanon. Ze studeerde Franse literatuur en werkte als vertaler, docent en journalist voordat ze naar Parijs verhuisde tegen het einde van de Libanese burgeroorlog. Haar werk is in veel talen vertaald en stond op de shortlist van de Man Booker International Prize 2015. In 2019 won ze de prestigieuze International Prize for Arabic Fiction.