Inez de Goede

Droomhuis

In Droomhuis zoekt Lot een verklaring voor haar angsten. Ze reist terug naar het huis in Frankrijk waar ze met haar moeder en stiefvader woonde om de gebeurtenissen uit haar jeugd te ontrafelen en de confrontatie met zichzelf aan te gaan. Kan zij in het reine komen met zichzelf en met haar moeder, Mara, van wie ze als klein meisje gescheiden werd omdat Mara jarenlang was opgenomen in een psychiatrische inrichting?
Tegelijkertijd vertelt Droomhuis het verhaal van Mara, die met haar dochter en nieuwe partner eind
jaren zeventig naar Frankrijk emigreert om een nieuw bestaan op te bouwen, vastbesloten om te genezen. Maar is zij zó met zichzelf bezig dat ze niet doorheeft dat haar dominante man wel erg veel tijd met zijn stiefdochter doorbrengt?
Droomhuis is een indringende roman over de relatie tussen een moeder en een dochter en de gevolgen van een verzwegen verleden.

In de pers

De wereld heeft meer verhalen nodig van vrouwen. Zeker over het grensoverschrijdende gedrag van mannen. Dit is zo’n verhaal. Zintuiglijk en poëtisch geschreven. Kwetsbaar en krachtig. Ongemakkelijk en onvermijdelijk.’ – Stella Bergsma

Specificaties
Verschijnt in januari 2023
Uitvoering paperback met flappen
320 pagina’s
14 x 21,5 CM
NUR 301
ISBN 978 90 832098 5 2
23,99
ISBN E-BOOK 978 90 832098 6 9
16,99
Omslagontwerp Nanja Toebak

Inez de Goede - Droomhuis
Inez de Goede

Over deze auteur
Inez de Goede (Amsterdam, 1970) groeide op in Nederland en Frankrijk. Ze studeerde korte tijd Culturele Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam en Productie aan de Filmacademie en werkt in de culturele sector. Droomhuis is haar debuutroman.