Uitgeverij Orlando

Jacqueline Harpman

Ik die nooit een man heb gekend

Met een nawoord van Margot Dijkgraaf

Diep onder de grond leven negenendertig vrouwen gevangen in een kooi. De vrouwen worden in de gaten gehouden door ongenaakbare bewakers en kunnen zich niet herinneren hoe ze daar terecht zijn gekomen, ze hebben geen besef van tijd en herinneren zich slechts vaag hoe hun leven ooit is geweest.
Terwijl het continu brandende licht de dag in de nacht doet overgaan en er ontelbare jaren verstrijken, zit een jong meisje – de veertigste gevangene – alleen en verstoten in de hoek. Al snel zal blijken dat zij de sleutel is tot de ontsnapping van de anderen en hun kans op overleving in de vreemde wereld die boven de grond op hen wacht.

Ik die nooit een man heb gekend is een beklemmende, hartverscheurende post-apocalyptische roman over vrouwelijke vriendschap en intimiteit, en over de moeite die mensen doen om hun menselijkheid te behouden in het aangezicht van verwoesting.

In de pers

‘Alle eenzaamheid en vergetelheid van een verlaten wereld weerhouden ons er niet van de verteller te volgen zo ver als ze kan gaan… Elke openbaring waar haar stappen toe leiden is een klein wonder.’ – The New York Times

‘Een aangrijpende leeservaring.’ – Times Literary Supplement

‘Het is verrassend dat een boek met de psychologische details van een nachtmerrie bij de lezer gevoelens van zo’n diepe intensiteit oproept.’ – Le Monde

Specificaties
Publicatie augustus 2024
Hardcover
Omvang 192 pag.
Formaat 12,5 x 20 cm
NUR 302
ISBN 978 90 833770 0 1
Prijs€ 23,99
Oorspronkelijke titel Moi qui n’ai pas connu les hommes
Vertaling Peggy van der Leeuw
Omslagontwerp Mariska Cock

Jacqueline Harpman - Ik die nooit een man heb gekend
Jacqueline Harpman

Foto  © Michiel Hendryckx

Over deze auteur
Jacqueline Harpman (1929-2012) werd geboren in Etterbeek, België, en vluchtte tijdens de Tweede Wereldoorlog met haar familie naar Casablanca. Ze debuteerde in 1959 met de roman Brève Arcadie, werkte als psychoanalytica en schreef meerdere romans, waaronder Het strand van Oostende en Orlanda.