Uitgeverij Orlando

Jennifer Saint

Elektra

Een onvergetelijke roman over vrouwen in de klassieke oudheid

Drie vrouwen, verstrikt in een eeuwenoude vloek.

Als Klytaimnestra met Agamemnon trouwt, negeert ze de verraderlijke geruchten over zijn familielijn, het Huis van Atreus. Maar wanneer haar zus door de roekeloze Paris naar Troje wordt gebracht en Agamemnon aan de vooravond van de Trojaanse oorlog Klytaimnestra op de meest onvoorstelbare manier verraadt, moet zij wel de confrontatie aangaan met de vloek die hun familie al zo lang teistert.

In Troje heeft prinses Kassandra de gave van profetie, maar ze draagt zelf ook een vloek met zich mee: niemand zal ooit geloven wat ze ziet. Wanneer haar wordt getoond wat er met haar geliefde stad zal gebeuren wanneer Agamemnon en zijn leger arriveren, is ze niet in staat om de tragedie te stoppen.

Elektra, de jongste dochter van Klytaimnestra en Agamemnon, wil alleen maar dat haar geliefde vader terugkeert van de oorlog. Maar kan ze ontsnappen aan de bloedige geschiedenis van haar familie, of is ook haar lot verbonden met dood en geweld?

‘Een episch verhaal […] prachtig geschreven hervertelling van de Griekse mythe […] meeslepend vanaf de eerste pagina.’ – The Bookseller

Specificaties
Uitvoering paperback met flappen
Formaat 15 x 23 cm
ISBN 978 90 832098 0 7
NUR 302
ISBN e-book 978 90 832098 1 4
Oorspronkelijke titel Elektra
Vertaald door Saskia Peterzon-Kotte
Publicatie juni 2022
Prijs € 24,99
384 pag.

Jennifer Saint - Elektra
Jennifer Saint

Over deze auteur

Jennifer Saint studeerde klassieke talen aan Kings College in Londen en werkte daarna dertien jaar als docent. Ariadne, haar debuutroman, verscheen in vele landen in vertaling.