Kerri Maher

De boekverkoopster van Parijs

Roman over Sylvia Beach en Shakespeare & Company

Wanneer de jonge Amerikaanse boekenliefhebster Sylvia Beach in 1919 Shakespeare & Company opent in een rustige straat in Parijs, heeft ze er geen idee van dat zij en haar nieuwe boekhandel de loop van de literatuur zelf zullen veranderen.

Shakespeare & Company is meer dan een boekhandel: velen van de meest prominente schrijvers van de Verloren Generatie – zoals Ernest Hemingway, Gertrude Stein, Djuna Barnes en F. Scott Fitzgerald – beschouwen het als een tweede thuis. Het is de plek waar enkele van de belangrijkste literaire vriendschappen van de twintigste eeuw zijn gesmeed. Wanneer Joyce’ controversiële roman Ulysses wordt verboden, neemt Beach een enorm risico en publiceert ze de roman zelf.

De toekomst van haar iconische boekhandel wordt bedreigd wanneer het succes van Ulysses andere uitgevers ertoe brengt Joyce weg te lokken. Haar meest dierbare relaties worden op de proef gesteld wanneer Parijs in de jaren dertig dieper in de depressie wegzinkt en veel expat-vrienden terugkeren naar Amerika. Terwijl ze geconfronteerd wordt met pijnlijke persoonlijke en financiële crises, moet Sylvia beslissen wat Shakespeare & Company werkelijk voor haar betekent.

In de pers

‘Een buitengewoon meeslepende literaire inkijk in de linkeroever van Parijs […] een betoverende vrouwelijke blik op de legendarische Lost Generation.’ – Toronto Star

‘Een intrigerend verhaal, meeslepend verteld.’ – Mail on Sunday

‘Een liefdesbrief aan alle boekhandels en de gepassioneerde en toegewijde vrouwen die ze runnen.’ – New York Journal of Books

Specificaties
Publicatie januari 2023
Paperback met flappen
352 pag.
15 x 23 cm
Nur 302
Isbn 978 90 832338 9 5
€ 24,99
Isbn e-book 978 90 832552 2 4
Cap e-book € 16,99
Oorspronkelijke titel The bookseller of Paris
Vertaling Lara Visser
Omslagontwerp Mariska Cock

Kerri Maher - De boekverkoopster van Parijs
Kerri Maher

Foto auteur: Peter Su

Over deze auteur
Kerri Maher schreef eerder veelgeprezen historische romans over Grace Kelly en Kathleen Kennedy. Ze woont in de buurt van Boston, Massachusetts. De boekverkoopster van Parijs verschijnt in meer dan tien landen in vertaling.