Uitgeverij Orlando

Leah Hayden

Miss Guggenheim

Roman over het leven van kunst-verzamelaarster Peggy Guggenheim

Lissabon, 1941: kunstverzamelaarster en mecenas Peggy Guggenheim en haar nieuwe liefde, de schilder Max Ernst, slagen er eindelijk in om de oorlog in Europa te ontvluchten en naar de VS te emigreren. Maar zodra hij in New York aankomt, wordt Max gearresteerd als een vijandig vreemdeling, en vreest Peggy dat haar minnaar terug naar Duitsland wordt gestuurd.

Tegelijkertijd doet ze er alles aan om haar grote droom waar te maken: haar eigen galerie, Art of This Century, opzetten, waar ze haar collectie Europese moderne kunst wil exposeren. De weerstand waartegen Peggy moet vechten is groot, en haar relatie met Max dreigt daaraan ten onder te gaan…

Miss Guggenheim is een ontroerende roman over het bijzondere en veelbewogen leven van Peggy Guggenheim, de fascinerende en moedige galeriehoudster die de abstracte kunst hielp doorbreken in de Verenigde Staten.

Specificaties
Publicatie juli
2023
Uitvoering paperback met flappen
352 pag.
15 x 23 cm
NUR 302
ISBN 978 90 832938 6 8
€ 24,99
ISBN e-book 978 90 832938 7 5
E-book € 16,99
Oorspronkelijke titel Miss Guggenheim
Vertaling Carolijn Visschers
Omslagontwerp Mariska Cock

 

 

 

 

Leah Hayden - Miss Guggenheim
Cristina Sandu

© Privat

Over deze auteur

Leah Hayden studeerde Duits, politicologie en filosofie in Heidelberg en de VS, waar ze lange tijd in de buurt van New York woonde. Tegenwoordig woont ze met haar man en twee honden in Salerno bij Napels.