Lotte van der Zwet

Woorden van Lotte

Lotte van der Zwet schrijft woorden die raken. Over alles wat ze voelt en ervaart. Haar woorden zijn herkenbaar en ontroerend, eenvoudig en diepgaand. Vanuit alledaagse thema’s maakt ze poëzie toegankelijk voor iedereen. Het leven, de liefde, verdriet, de dood, balans en zorgen; alles komt voorbij.

Sommige gevoelens zijn niet gemakkelijk om te benoemen, maar juist daarom zo belangrijk. Lotte gelooft in de kracht van openheid en kwetsbaarheid, om zodoende (h)erkenning te kunnen vinden bij elkaar. In Woorden van Lotte maakt ze gevoelige onderwerpen bespreekbaar op eenvoudige, maar ontroerende wijze.

In de pers:

‘Rauw en hartverwarmend (…) het zijn gedichten die dwingen tot het voelen van verbondenheid.’ – Ruby Veninga

‘Lotte heeft een prachtige, authentieke manier van schrijven, zonder poespas, opsmuk of filters. Haar gedichten omschrijven op pure wijze de donkere en lichte momenten in het leven. Ze laat met haar woorden zien hoe mooi het is om kwetsbaar te zijn.’ – Judith Willems

Bekijk hier de film van de boekpresentatie >

Specificaties:
Uitvoering hardcover
Formaat 15 x 15 cm
ISBN 978 9493081 46 8
NUR 306
Verschijnt 8 april 2020
Prijs € 15,00
128 pag.

Lotte van der Zwet - Woorden van Lotte
Lotte van de Zwet

Over deze auteur:
Lotte van der Zwet (1989) werkt als psychiatrisch verpleegkundige en probeert binnen dit vak, net als met haar woorden, taboes te doorbreken. Haar gedichten plaatst ze op Instagram, ze treedt veelvuldig op als woordkunstenares en ook schrijft ze gedichten ‘op bestelling’ op feesten en bruiloften. Woorden van Lotte is haar debuut.
INSTAGRAM