Madeline Miller

Circe

Van de met de Orange Prize bekroonde auteur van Het lied voor Achilles verschijnt nu het indrukwekkende verhaal van de mythologische heks Circe, geïnspireerd door de Odyssee van Homerus.

In het huis van Helios, god van de zon en de machtigste onder de Titanen, wordt een dochter geboren. Circe is een vreemd kind, en zonder de goddelijke uitstraling van haar vader wordt ze uitgestoten door haar familie. Geïsoleerd wendt ze zich tot de gewone stervelingen voor gezelschap, waarbij ze een kracht ontdekt die verboden is voor de goden: hekserij. Wanneer de liefde haar ertoe brengt een vervloeking uit te spreken, stuurt Zeus Circe naar een verlaten eiland, waar ze haar vaardigheden verder ontwikkelt.

De wereld is echter een gevaarlijke plaats voor een vrouw alleen, en met haar onafhankelijkheid roept Circe de toorn van zowel mannen als goden over zich af. Om te beschermen wat haar het meest dierbaar is, moet Circe al haar krachten aanwenden.

Madeline Miller brengt de klassieke oudheid sprankelend tot leven in dit betoverende verhaal over goden en helden, magie en monsters, overleven en transformatie.

In de pers
‘Een episch verhaal dat duizend jaar omspant en een pageturner die je de hele nacht wakker houdt’ – Ann Patchett

‘Circe biedt een feministische visie op de Odyssee (…) Miller geeft deze eeuwenoude teksten hedendaagse relevantie (…) Een roman om gretig in één adem uit te lezen.’ – The Observer

‘Geweldig! Gedurfd en sensueel geschreven, Miller speelt op een fantastische manier met de originele mythe.’ – The Daily Mail

‘Een van de tien beste boeken van 2018.’ – Entertainment Weekly

 

Verschillende boekenbloggers over de roman Circe van Madeleine Miller:

http://biebmiepje.nl/2019/01/07/circe-madeline-miller/https://drukinkt.net/
https://conniesboekenblog.nl/
http://over-boeken.blogspot.com/
http://deleestrein.blogspot.com/

Specificaties:
Uitvoering gebonden met stofomslag
Formaat 15 x 23 cm
ISBN 978 94 92086 82 2
Vertaald door Miebeth van Horn
Oorspronkelijke titel Circe
Publicatie 4 januari 2019
Prijs 23,99 euro
384 pag.

 

Madeline Miller - Circe
Madeline Miller

Over deze auteur:
Madeline Miller (1978) studeerde Latijn en oud-Grieks aan Brown University en geeft les in beide vakken. Ze woont in Cambridge, Massachusetts. In 2012 debuteerde ze met Een lied voor Achilles, waarvoor ze de Orange Prize ontving en dat in meer dan dertig landen in vertaling verscheen.
Website