Maryse Condé

Het evangelie van de nieuwe wereld

Laten we dromen. De geschiedenis van de wereld is nog niet voorbij…

Op paaszondag lag een pasgeboren kind op het stro, tussen de hoeven van de ezel, die het met zijn adem verwarmde. Mevrouw Ballandra vouwde haar handen en mompelde: ‘Een wonder! Dit is een geschenk van God dat ik niet verwachtte, ik zal je Pascal noemen.’
De pasgeborene was heel mooi, met een bruine teint, steil zwart haar en grijsgroene ogen, zoals de zee die het land omgaf. Zijn schoonheid was niet de enige oorzaak van de algehele nieuwsgierigheid; een hardnekkig gerucht won steeds meer terrein. Deze zaak was onnatuurlijk.
Wat is Pascals missie? Is hij echt de zoon van God? Kan hij het lot van de mensen veranderen, hun leed verzachten en de wereld rechtvaardiger maken? Wat zal dit evangelie van de nieuwe wereld ons leren over onze aard en onze toekomst?

‘De boeken van Maryse Condé zijn weelderig, sterk en indrukwekkend. Ze gaan voorbij de continenten en de eeuwen om de harten van de lezers te veroveren.’ – Maya Angelou

‘Een groot verhalenvertelster met een sterk gevoel voor humor.’ – The New York Times Book Review

‘Sterke en authentieke personages, beschreven in een unieke stijl.’ – Le Monde

‘Een even meeslepende als dubbelzinnige roman.’ – Xandra Schutte in De Groene Amsterdammer

Specificaties
Uitvoering Paperback
Formaat 14 x 21,5 CM
ISBN 978 90 832338 0 2
NUR 302
Vertaling Saskia Taggenbrock en Martine Woudt
Oorspronkelijke titel: L’Évangile du Nouveau Monde
Publicatie juli 2022
Prijs € 22,99
ISBN E-BOOK 978 90 832338 1 9
€ 15,99
272 pag.
Omslagontwerp: Mariska Cock

 

Maryse Condé - Het evangelie van de nieuwe wereld
Maryse Condé

Over deze auteur
Maryse Condé (Guadeloupe, 1937) is geboren als jongste in een gezin met acht kinderen. Ze studeerde literatuurwetenschap aan de Sorbonne in Parijs en woonde in diverse West-Afrikaanse landen. In Mali deed ze inspiratie op voor haar wereldwijde bestseller Ségou, waarvoor ze werd bekroond met de Afrikaanse Literatuurprijs. In 2018 werd zij bekroond met de ‘alternatieve’ Nobelprijs voor de Literatuur.