Uitgeverij Orlando

Maryse Condé

Tot het water stijgt

De arts Babakar woont op Guadeloupe, alleen met zijn herinneringen en zijn jeugddromen. Maar door het toeval, of door de voorzienigheid, komt er een kind op zijn pad.

De kleine Anaïs heeft alleen hem. Haar moeder, een Haïtiaanse vluchtelinge, is bij de bevalling gestorven. Ze vertrekken naar Haïti, op zoek naar de familie van het meisje, iemand die haar kan vertellen wat haar achtergrond is. Slechts geholpen door zijn twee goede vrienden Moyar en Fouad treft Babakar een Libanese kok, een schilderes die nog nooit van haar leven ook maar één schilderij heeft gemaakt en vooral de geest van een Antilliaanse vrouw met blauwe ogen.

Tot het water stijgt is een betoverende roman, doortrokken met de lotsbestemmingen van drie mannen tussen Afrika, de Antillen en Haïti.

In de pers

‘Een aangrijpend en gevoelig verhaal vol sympathieke personages.’ – Lire

‘De Nobelprijs voor de Literatuur zou Maryse Condé allerminst misstaan.’– de Volkskrant

‘Het onwaarschijnlijke en droevige lot van Ivan en Ivana is een heldere en geestige roman over racisme, kolonisatie en identiteit.’ – Margot Dijkgraaf in NRC

‘Een even meeslepende als dubbelzinnige roman.’ – Xandra Schutte in De Groene Amsterdammer

Specificaties
Uitvoering paperback
Formaat 14 x 21 cm
ISBN 978 94 93081 90 1
NUR 302
ISBN e-book 978 94 93081 91 8
Vertaald door Martine Woudt
Oorspronkelijke titel En attendant la montée des eaux
Verschijnt 7 april 2021
Prijs € 23,99
288 pag.

Maryse Condé - Tot het water stijgt
Maryse Condé
© Claire Garate

Over deze auteur

Maryse Condé (Guadeloupe, 1937) is geboren als jongste in een gezin met acht kinderen. Ze studeerde literatuurwetenschap aan de Sorbonne in Parijs en woonde in diverse West-Afrikaanse landen. In Mali deed ze inspiratie op voor haar wereldwijde bestseller Ségou, waarvoor ze werd bekroond met de Afrikaanse Literatuurprijs. In 2018 werd zij bekroond met de ‘alternatieve’ Nobelprijs voor de Literatuur.