Rupi Kaur

Thuis in mezelf

De dichtbundel Thuis in mezelf gaat over persoonlijke groei. In Thuis in mezelf neemt Rupi Kaur lezers mee op een reflectieve, intieme reis naar het verleden, het heden en naar de kracht die in iedereen schuilt. Zij voert openhartige, soms pijnlijke en oprechte gesprekken met zichzelf. Ze herinnert lezers eraan dat je je moet laven aan liefde en acceptatie, verwoordt hoe belangrijk familie en de gemeenschap waarvan je deel uitmaakt zijn en wat het je brengt als je verandering kunt omarmen.

De illustraties, van de hand van de auteur, verbeelden thema’s als aanleg en opvoeding, licht en donker en het vinden van kalmte.

Over Melk en honing:

‘Eerlijk, kwetsbaar en krachtig tegelijk.’ – Happinez

‘Gedichten die je raken en die je steeds weer opnieuw wilt lezen.’ – Flow

‘Rupi Kaur is de stem van haar generatie.’ – USA Today

‘Haar gedichten en tekeningen doen echt iets met je en vormen een boodschap van hoop, heling en kracht voor lezers over de hele wereld.’ – The Guardian

 

Specificaties:
Uitvoering hardcover
Formaat 12,5 x 20 cm
ISBN 978 90 83104 32 4
NUR 306
ISBN e-book 978 90 831043 33 1
Vertaald door Anke ten Doeschate
Oorspronkelijke titel home body
Publicatie 18 november 2020
Prijs € 20,00
192 pag.

Thuis in mezelf - Rupi Kaur
Thuis in mezelf - Rupi Kaur

Over deze auteur:
Rupi Kaur (1992, Punjab, India) is een Canadese dichter, schrijver, illustrator en spoken word performer. Ze debuteerde in 2015 met de dichtbundel Melk en honing, die thema’s behandelt als geweld, misbruik, liefde, verlies en vrouwelijkheid. Het boek werd een internationale sensatie met meer dan 8 miljoen verkochte exemplaren en vertalingen in meer dan 30 landen. Haar tweede bundel De zon en haar bloemen kwam binnen op nummer 1 in de bestsellerlijsten in zowel Engeland als Amerika. Thuis in mezelf is haar derde bundel.
Website