Sarah Moss

De val

‘Een van onze beste hedendaagse auteurs.’ – The Independent

Sarah Moss, bekroond auteur van Zomerwater en Geestgrond, is terug met een eigentijdse roman vol duivelse humor en messcherpe observaties. In de schemer van een novemberavond in 2020 glipt een vrouw haar tuinhek uit en begint de klim heuvelopwaarts. Op de helft van een veertien dagen lange quarantaine kan Kate niet meer: de bedompte lucht in haar kleine huisje, de lockdown wordt haar te veel. En rond deze tijd is de hei daarboven toch verlaten. Geen mens die het hoeft te weten.

Maar Kates buurvrouw Alice ziet haar, en Matt, Kates zoon, merkt algauw dat ze er niet is. Kate, die alleen maar een korte wandeling in haar eentje had willen maken – even frisse lucht – komt ten val en raakt ernstig gewond. Wat begon als een stiekem uitje mondt uit in een regelrechte reddingsoperatie in de bergen…

Met ijzingwekkende spanning, scherpzinnige humor en wijsheid plaatst De val kritische vraagtekens bij hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is komen te zien, en hoe die er voorheen uitzag. Het is een verhaal over de menselijke maat en onderlinge compassie, over gezamenlijke verantwoordelijkheid en persoonlijke vrijheid en over wat er nodig is om te overleven.

In de pers

‘Moss schrijft vol mededogen over de menselijke kwetsbaarheid, en ondertussen komt haar eigen werk zo dicht bij perfectie als een romanschrijver maar kan.’ – The Times

‘Een beklemmende pageturner […] Ik heb De val in één keer uitgelezen.’ – Emma Donoghue

‘Dit intense meesterwerkje is een van de beste boeken van het jaar.’ – Rachel Joyce

‘Een aangrijpende, bedachtzame en onthullende roman.’ – Paula Hawkins

Zomerwater is een verpletterende verkenning van het menselijk vermogen tot compassie en
wreedheid.’ – De Standaard

Specificaties:
Publicatie oktober 2022
Paperback met flappen
192 pag.
12,5 x 20 cm
Nur 302
Isbn 978 90 832338 6 4
€ 22,99
Oorspronkelijke titel The Fell
Vertaling Ine Willems
Omslagontwerp Joyce Zethof​

Sara Moss - De val
Sara Moss

Over deze auteur:
Sarah Moss (1975) is de auteur van diverse romans, waaronder Geestgrond en Zomerwater, die werd genomineerd voor The Women’s Prize for Fiction. Sarah is geboren in Glasgow in Schotland en groeide op in het noorden van Engeland. Nadat ze in Oxford, Canterbury, Reykjavik en Cornwall woonde, vestigde ze zich in de Midlands waar ze werkt als docent aan de universiteit van Warwick.

Foto auteur Sophie Davidson